Dinsdag zijn medewerkers van Loonbedrijf Lagerweij gestart met het aanbrengen van een zandbed op de parkeerplaats voor sportcafé van Sporthal De Hokhorst. Even leek het op het beachvolleybalveld dat sommigen kennen, ter afsluiting van het volleybalseizoen.

[SPORTSTRAND] Maarten Bouman, voorzitter van Sportvereniging Renswouw: ,,We spreken zelf over ons sportstrand, omdat we er ook onder andere op zullen gaan badmintonnen. Of beter gezegd: air-badmintonnen, want zo heet de variant zoals we 'm straks buiten beoefenen, met een shuttle die voor buiten geschikt is. Daarmee kunnen leden gewoon hun eigen rackets gebruiken en spelen we met een shuttle die minimale invloeden ondervind van bijvoorbeeld de wind. Daarnaast gaan inderdaad ook de volleyballers hier weer aan de slag”.

[OPLOSSING] Nadat de regering haar regels versoepelde met betrekking tot buitensporten, is SV Renswouw gaan denken over mogelijkheden om als zaalsportvereniging actief te kunnen gaan zijn. Bouman: ,,Als de hele wereld draait om ‘zaken die niet meer kunnen’, lijkt het bij de start een behoorlijke uitdaging om toch weer een oplossing te vinden.

In eerste instantie bleken zaken rond verzekeringen en aanbevelingen vanuit bijvoorbeeld de sportbonden (we hebben er als omni-sportvereniging met verschillende te maken) roet in het eten te gooien. Maar er zijn gaandeweg de nodige zaken aangepast, waardoor er mogelijkheden ontstonden om een en ander op verantwoorde wijze en binnen alle huidige regels te gaan aanbieden.'' Daarbij werkte de gemeente volgens Bouman mee.

[BRAND] Bouman: ,,We hebben in de laatste paar jaar naar ons zin al te vaak een beroep moeten doen op het geduld van onze leden. Denk aan de periode na de brand in De Hokhorst en het herstel van de hal. Dus de wil om toch ook nu wat neer te zetten voor onze sporters moet voorop staan”.

De situatie verandert voortdurend, niet alleen bij de SV Renswouw, maar door te blijven schakelen met alle betrokken partijen en veel vrijwilligers werd er met een hoop ‘mitsen en maren’ uiteindelijk weer wat positiefs gecreëerd.

De SV Renswouw voorzitter wijst erop dat het grootste deel van de gymnasten in mei al op een grasveld nabij de sporthal begonnen is met lichtere trainingsoefeningen. Zwaaien aan de rekstok zit er nu nog even niet in, maar er is al wat praktijkervaring opgedaan met het 'buitensporten in coronatijd'.

[GENIETEN] SV Renswouw ziet ook wel wat puntjes ter verbetering. Maar er is er in no-time uit verschillende hoeken van de vereniging hulp aangeboden. Met gewassen) handen zal Renswouw volgens de huidige eerder vrijwilligers af moeten bellen dan toelaten.

Bouman wijst erop dat eind mei het afgeschermde sportstrand gereed is op de parkeerplaats voor Sporthal De Hokhorst.

In deze afgebakende zone kan biedt de vereniging straks voor onder andere badminton- en volleybaltrainingen aan.

Alles in een aangepaste vorm, met andere routines en andere regels in vergelijking met de gebruikelijke manier in de zaal. ,,Maar we mogen weer en dat is uiteindelijk iets waar we weer van gaan genieten'', stelt Bouman”.

[OPLOSSINGSGERICHT] Zo'n plan hebben is mooi, maar het uitgevoerd kunnen krijgen is een nog een hele klust. Daarbij maakt SV Renswouw gelijk graag van de gelegenheid gebruik om de gemeente en in het bijzonder de firma Lagerweij te bedanken voor het meedenken en het snelle schakelen.

,,Er wordt wel vaker gerefereerd aan de oplossingsgerichte instelling van bijvoorbeeld ondernemers en bestuurders van ons mooie dorp… en bij deze. Dat is geheel terecht wat ons betreft.''

Het streven is om deze buitensportlocatie ook na de gebruikelijke seizoenstop (eind juni) te blijven aanbieden aan de sporters. Tijdens de zomerperiode kunnen sporters er hun conditie en vaardigheden ‘in vorm houden’. De sportvereniging gaat ondertussen voorzichtig uitkijken naar wat straks nog verder mogelijk wordt. ,,Stapje voor stapje, maar wel vooruit.''

De sporters van de SV Renswouw worden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Ook wordt nagegeaan wat voor niet-leden wellicht mogelijk is. Bouman: ,,Ik nodig hen van harte uit om een kijkje te nemen op de nieuwspagina van onze website (www.svrenswouw.nl).

Adriaan Hosang
Foto: Adriaan Hosang
Met dit weer kan je buiten sporten.
Adriaan Hosang
Foto: Adriaan Hosang
Het beachveld is geschikt om te sporten.