,,Het was goed om te zien dat onze hockeyers na een lange pauze gretig gebruikmaakten van de mogelijkheid om te sporten. Helaas kunnen nog niet alle sporters in Scherpenzeel alweer bezig zijn met hun favoriete sport. Voor alle sporten die binnen gehouden worden en voor de sportscholen, gelden nog steeds beperkende maatregelen. Om deze reden heeft de hockeyclub de velden beschikbaar gesteld voor andere (binnen-) sportverenigingen”, meldt Veldhuizen.

Dat de volleyballers de spits afbijten op het hockeyveld komt doordat de zus van Veldhuizen in het bestuur van Set Up '69 zit. ,,De lijntjes zijn kort in Scherpenzeel en in dit geval helemaal”, lacht hij. De volleyballers kunnen gebruikmaken van de hockeyvelden op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De volleyballers doen dan vooral conditionele trainingen. De zon scheen vrijdag 19 juni nog en de Set Uppers volgden een parcours van oefeningen. Er was nog geen volleybal in het spel, maar na een periode van maanden rust was het opbouwen van conditie prioriteit. Uiteraard lagen er wel wat ballen langs de lijn en werden die op een creatieve manier ingezet. Er zijn tenslotte geen lijnen op het gras voor een volleybalveld en ook de netten ontbreken voor een smash of opslag.

Op deze manier hoopt het bestuur van De Holestick dat ook andere Scherpenzeelse sporters weer actief bezig kunnen zijn en het verenigingsgevoel daar ook weer opbloeit. Wie gebruik wil maken van het hockeyveld, kan contact opnemen met MHC de Holestick. Komen kijken bij de trainingen is niet mogelijk en het clubhuis is gesloten.

Bij De Holestick zijn de trainingen weer gestart. Wedstrijden worden er niet gespeeld. De club telt bijna 200 leden, vooral jeugdleden tot 18 jaar. ,,Binnen hockeyland zijn wij een zogeheten ‘calimero-vereniging’, klein dus. Volgend jaar bestaan we veertig jaar en het ledenaantal is altijd stabiel geweest. Ongeveer 30 tot 35% van de leden komt niet uit Scherpenzeel, maar uit Renswoude en Woudenberg. Overigens spelen er alleen meisjes bij onze club.” Doordat Holestick vooral jeugdleden heeft, zijn ouders onmisbaar. Voor het fluiten van een wedstrijd tot aan dienst doen in het clubhuis. ,,Er bestaat een beeld dat we altijd op zondag wedstrijden hebben. Dat is niet terecht. Het meeste wordt op zaterdag gespeeld, zeker bij de jeugd, met een enkele uitzondering naar de zondag. In de wintermaanden trainen we in de Breehoek, die samenwerking is altijd prettig.”

Intussen rennen de volleyballers rond het hockeyveld en doen buikspieroefeningen, conditietraining en wisselen nieuwtjes uit. ,,Want ook het sociale aspect is van belang bij sporten. Dat misten we zeker tijdens de afgelopen maanden van verplicht niet sporten.”