Op het Beachresort Renswoude is het voor iedereen mogelijk om in de maanden juli en augustus te ‘air-badmintonnen’ op de donderdagavonden. Dit is een vorm van badminton met een verzwaarde shuttle.

[BLOTE VOETEN] Het Beachresort Renswoude is een omheinde zandvlakte ter grootte van vier badmintonvelden. Dit Beachresort is al weken in gebruik voor de training van volleyballers en badmintonners. In juli en augustus mag iedereen gratis gebruik maken van het Beachresort om te badmintonnen. Dat kan op de donderdagavonden vanaf 20.00 uur.

Sportvereniging Renswouw zorgt voor speciale shuttles voor het air-badmintonnen. Deze vorm van badminton wordt gespeeld met een gewoon badmintonracket. Ze zijn te leen bij de sportvereniging. Verder wordt er gespeeld op blote voeten of met gympen. Net wat de sporter prettig vindt.

[OLYMPISCH] AirBadminton is een nieuwe, officiële sport en een aanvulling op de traditionele binnensport. De Badminton World Federation (BWF) lanceerde deze sport mei 2019. De ambities zijn groots: over tien jaar zou de sport olympisch moeten zijn. Het doel van de federatie is om mensen – wereldwijd – enthousiast te maken voor de badmintonsport.

Bij airBadminton zijn er aangepaste banen, eigen spelregels en een speciale shuttle om de sport mee te beoefenen. Air-badmintonnen is voor iedereen gratis, maar vanwege de maatregelen rond corona is het nodig om je ervoor aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar badmintonrenswoude@gmail.com. En bij het Beachresort moeten de aanwijzingen van de toezichthouder worden gevolgd.

[HEEL BENIEUWD] SV Renswouw voorzitter Maarten Bouman: ,,Op deze manier konden we sporters toch een mogelijkheid bieden om in de open lucht toch lekker bezig te zijn. Inmiddels zijn ook de sporthallen weer open gegaan, maar het duurt niet lang meer of het seizoen is ten einde en dan sluiten we even de deuren. Ik ben ook heel benieuwd of er belangstelling is voor AirBadminton”.

Bouman wijst erop dat het de bedoeling is om in augustus weer van start te gaan met het nieuwe seizoen, iedereen wil zich lekker voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Op het Beachresort, waar vier teams tegelijk aan de slag kunnen is het niet echt druk. Er zijn weliswaar enkele mannen aan het airbadmintonnen, maar zeggen ze, ,,deze sport is tocht wat zwaarder dan gewoon in de zaal spelen''.

Dat het buiten niet zo druk is kan verklaard worden door het feit dat ook de sporthal weer open is. Wie weet speelt dat toch net weer even wat gemakkelijker en is het er behaaglijker dan buiten.

Adriaan Hosang
Foto: Adriaan Hosang
Door de ondergrond van het beachresort kost deze vorm van badminton wel wat meer kracht.
Adriaan Hosang
Foto: Adriaan Hosang
Buiten badminton spelen.