Natuurwerkdag op Landgoed Geerestein

21 oktober 2019 om 14:34

WOUDENBERG Vrijwilligers gaan zaterdag 2 november tijdens de Natuurwerkdag vanaf 10.00 uur wilgen knotten bij Landgoed Geerestein in Woudenberg. Ook wordt de bosrand opgeschoond. De negentiende editie van de nationale Natuurwerkdag heeft dit jaar als thema biodiversiteit. Door heel Nederland gaan deelnemers aan de slag voor wilde bijen, vlinders, watersalamanders en nog veel meer soorten. In Woudenberg kunnen deelnemers aan de slag op Landgoed Geerestein. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

Griepprikactie bij huisartsen Woudenberg

WOUDENBERG Wegens aanleveringsproblemen van griepvaccins zijn de vaccinatiedata in Woudenberg van twee huisartsenpraktijken dit jaar verschillend. Patiënten van huisartsenpraktijk De Schans worden verwacht op donderdag 21 november van 16.00 tot 18.00 uur en dinsdag 26 november van 18.30 tot 19.30 uur in de praktijk op Schans 28, in het multifunctioneel centrum, verwacht. Patiënten van de huisartsenpraktijk De Zandbloem kunnen op dinsdag 29 oktober van 17.00 tot 18.00 uur en donderdag 7 november van 18.30 tot 19.30 uur terecht in de praktijk aan de Prinses Christinastraat.

Huisartsen verzoeken iedereen om zich te houden aan de genoemde data en locatie en om de oproepkaart of -brief mee te nemen. Mensen die geen oproep hebben gekregen terwijl ze wel tot de zogenaamde risicogroep behoren of mensen die voor eigen rekening een vaccinatie willen hebben, kunnen contact opnemen met de eigen huisartsenpraktijk.

Elk jaar krijgt één op de tien mensen griep. Sommige mensen lopen meer kans op complicaties als ze griep krijgen. Dat geldt vooral voor mensen van 60 jaar en ouder, mensen met een hart- of longziekte en mensen met suikerziekte. Ook voor nierpatiënten en mensen met weinig afweer door ziekte of een medische behandeling kunnen de gevolgen van griep ernstiger zijn. Mensen die tot bovengenoemde groepen horen, krijgen van hun huisarts een oproep voor een griepprik.

The Biggest Little Farm in bibliotheek

WOUDENBERG In bibliotheek Woudenberg wordt op donderdag 7 november de film The Biggest Little Farm vertoond in het kader van Nederland Leest. ,,De film gaat over het verwezenlijken van dromen. The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en aandoenlijk beeld van de zoektocht naar harmonie tussen mens en natuur'', aldus de organisatie. De film begint om 20.00 uur.