Kenmerkend voor de beladen strijd tussen Valleivogels en Renswoude: Jos van Leeuwen (links) en Remon Liefting belagen Larsson van Dijk van Renswoude. Guido de Boer

Tiental Renswoude pakt punt

21 oktober 2019 om 09:24

Valleivogels bakt er weinig van

Edward Doelman

SCHERPENZEEL Moest Valleivogels zich schamen voor het vertoon in de derby met Renswoude? Voor aanvoerder Rémon Liefting was dat geen moeilijke vraag. ,,Absoluut!" De Vogels speelden tegen tien Kraaien een bedenkelijke wedstrijd en kregen daar een minuut voor tijd de rekening voor gepresenteerd: 1-1.

De wanprestatie van Valleivogels, dat sprong eruit in negatieve zin. De positieve noot was afkomstig van de bezoekers, die negentig minuten strijd leverden na een snelle rode kaart. Doelman Jelmer Nijburg verliet na anderhalve minuut zijn strafschopgebied om Valleivogel Jos van Leeuwen af te stoppen en kreeg daarbij de bal tegen de arm. De rode kaart wegens hands was een logische straf, het keepersprobleem dat direct opdoemde was heikel.

Reservedoelman Maikel Breedijk was een weekend weg, de vorig jaar gestopte Jacco van Ginkel lag met zijn dochter in het zwembad in Ede. Wél prijkte zijn naam op het wedstrijdformulier. ,,Opeens werd mijn naam omgeroepen in het zwembad. Je denkt in eerste instantie dat er iets ergs aan de hand is, maar van het badpersoneel kreeg ik een briefje met het telefoonnummer van de voorzitter", vertelt Van Ginkel. Hij stond na de pauze op doel.

Tot die tijd trok verdediger Mohammed Issaoui de keepershandschoenen van Nijburg aan. ,,Als veldspeler heb je eigenlijk geen idee hoe je een muurtje neer moet zetten. Wel zuur dat die bal er direct inging." Rémon Liefting was na het oponthoud namens Valleivogels de schutter, al werd zijn bal nog van richting veranderd.

Met een 1-0 voorsprong en tegen tien man leek Valleivogels een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Het werd een tenenkrommende derby, waarin Renswoude het mannetje minder compenseerde met strijd. ,,We hebben met elf tegen tien niet één fatsoenlijke aanval op de mat gelegd", benoemt Liefting het pijnpunt van de middag.

Ook na rust bleef Valleivogels zoeken, maar de weg naar Van Ginkel werd zelden gevonden. Langzaam maar zeker werd de overtuiging bij Renswoude groter. De bal hoefde maar één keer goed te vallen om een punt af te dwingen. In de 89e minuut werd die wens werkelijkheid: Arjan Verheij schoot in de verre hoek raak. Valleivogels zocht daardoor met de staart tussen de benen de kleedkamer op, Renswoude jubelde als morele winnaar.

1-0 Remon Liefting, 1-1 Arjan Verheij.