Jeugdconsulent Gerdine Vos en ongerenwerker Anouk Koster.
Jeugdconsulent Gerdine Vos en ongerenwerker Anouk Koster. Hester Klein - Schonewille

'Soms praten, soms leuke dingen doen'

16 oktober 2019 om 10:41

Girls Talk brengt tienermeiden
bij elkaar

WOUDENBERG Girls Talk is een tweewekelijkse meidentraining voor tienermeiden van 13 tot en met 18 jaar die op donderdag 14 november van 19.30 tot 21.00 uur van start gaat. Girls Talk brengt meiden, die tegen dezelfde dingen aanlopen, bij elkaar. Door gesprek, leuke activiteiten en uitdagende oefeningen leren de meiden meer over zichzelf, van anderen en gaan ze nog sterker weer op pad.

Jongerenwerker Anouk Koster en jeugdconsulent Gerdine Vos ontmoeten in hun werk veel jonge meiden. In hun coaching gesprekken zagen ze dezelfde onderwerpen terugkomen en ze haakten bij elkaar aan. ,,Ik daag jongeren graag uit om de leukste en beste versie van jezelf te worden en leer hen graag dat ze zelf de baas zijn over hun gedachten en keuzes.” Anouk vult haar aan en zegt dat ze het mooi vindt als jongeren in zichzelf gaan geloven.

NIET PERFECT Bij Gerdine en Anouk ontstond toen het idee om meiden bij elkaar te zetten, zodat ze van elkaar kunnen leren. Ze vroegen een aantal jongeren hoe ze dit idee vonden en een meisje zei: ,,Ooh dat is mooi, die meiden zijn ook niet perfect en hebben ook wat te leren.”

Anouk en Gerdine gebruikten de input van de meiden die ze over dit idee vertelden bij het verder uitwerken van dit initiatief en keken ter inspiratie een aflevering van Dreamschool. De onderwerpen uit de methode You!nG die JeugdPunt gebruikt, zullen leidraad zijn voor de avonden. De hoofdonderwerpen zijn: zelfbeeld, sociale omgeving, talentontwikkeling, maatschappij, relaties. Maar deze enthousiaste jongerenwerkers zitten niet vast aan een bepaalde methode of thema’s, tijdens het gesprek borrelen regelmatig nieuwe ideeën op. De training zal maatwerk worden. De meiden krijgen een grote stem in welke onderwerpen ze behandeld willen zien en mogen ook ideeën aanreiken voor inspirerende mensen die ze wel eens zouden willen ontmoeten.

STERKER Gerdine en Anouk: ,,We willen meiden sterker laten worden, door hen zichzelf beter te leren kennen en hen te helpen in het bewust keuzes maken die goed zijn voor hen. De onderwerpen zullen bij henzelf beginnen, vervolgens breidt het zich uit naar de relaties om hen heen en gaat dan verder naar thema’s die betrekking hebben op de wereld. De eerste keren gaan we leuke dingen met elkaar doen om elkaar beter te leren kennen en een band met elkaar op te bouwen. We gaan bijvoorbeeld kickboksen, creatief bezig zijn, spelletjes doen die tegelijkertijd een oefening zijn.''

UITDAGEND Tijdens de training zal ook aandacht zijn voor hoe gebeurtenissen uit het verleden je gevormd hebben. Soms is het nodig om te praten met anderen of samen leuke en soms uitdagende oefeningen te doen, zodat je een stap verder komt in je ontwikkeling. We hebben voor de gezellige soosruimte van De Voorhof gekozen, omdat dat een leuke ontmoetingsplek is voor Girls Talk. De eerste keer zorgen we sowieso voor chocoladetaart!”

Aanmelden kan bij Anouk via 06-12895434. Bij haar is ook meer informatie te verkijgen.