Spanning nekt volleybaldames

21 oktober 2019 om 12:05

Accountants/Dames 1 onderuit tegen Scylla D1

WOUDENBERG Op zaterdag 19 oktober speelde Vallei Accountants/Dames 1 uit tegen Scylla D1. Dit team stond met 0 punten uit 4 wedstrijden net onder de Woudenbergse dames die hetzelfde aantal punten uit 2 wedstrijden had.

De eerste set werd begonnen met het 5-1 systeem waarbij Roseanne Bos als spelverdeelster startte. Laura Moraal begon als diagonaal, Hendi de Greef en Jennifer Wilbrink op midden, en tot slot Martine de Greef en Angela van Elst als passer/lopers. Het Woudenbergse team kwam moeizaam op gang. Scylla wist wel hun eerste punt te pakken door de set te winnen met 25-15.

Ook in set twee wisten de Woudenbergers nog geen verandering te brengen in het spel. De eigen foutenlast was hoog waardoor er onvoldoende druk op de tegenstander kwam. De set ging naar Wageningen met 25-13. In set drie koos trainer/coach Paul Klerks voor een andere aanpak. Het systeem werd omgezet naar 4-2 met de spelverdeelster als achterspeelster. Hierdoor konden Laura en Roseanne elkaar afwisselen zonder dat er aanvalsdruk aan het net verloren ging. Met goede druk vanaf buitenaanval kwamen de dames een heel eind maar net te kort, 27-25 voor Scylla.

De laatste set moesten de dames zich weer even herpakken. De druk was weggevallen ten gevolge van eigen servicefouten en al gauw was er een achterstand van 15-6. Stap voor stap kwamen de dames weer terug maar de achterstand was al te groot; 25-22 verlies.

“In de eerste twee sets speelden we vooral tegen onszelf, tegen de zenuwen, want Scylla had ook nog geen set gewonnen”, vertelt trainer/coach Paul Klerks. ,,Uiteindelijk had de tegenstander het beter voor elkaar en kwamen ze 2-0 voor. De aanpassingen in de derde set resulteerden in een gelijk opgaande strijd die helaas met 27-25 toch nog naar Scylla ging. De vierde set werd helaas begonnen met te veel foutjes waardoor het bijna een afstraffing werd. De dames zetten goed de schouders er nog een keer onder maar helaas mocht dit niet baten.”

Na drie teleurstellende uitwedstrijden speelt Vallei Accountants/Dames 1 op 26 oktober om 16:15 voor het eerst thuis in Sporthal de Camp, tegen de nummmer 11, Gemini D1.