'Met alle veranderingen verwacht de jeu de boulesclub nog aantrekkelijker te worden.'
'Met alle veranderingen verwacht de jeu de boulesclub nog aantrekkelijker te worden.' PR

JBC De Hakhorst ambieert een grotere aantrekkingskracht

Overig

REGIO Jeu de Boulesclub De Hakhorst is op zaterdag 3 en zondag 4 september van 13.00 tot 17.00 uur speciaal geopend voor iedereen die nader kennis wil maken met jeu-de-boulen. Deze data zijn gekoppeld aan de overgang van de grote vakantie naar het nieuwe seizoen. ,,De gedachte hierachter is dat velen tijdens de vakantie het spel hebben gespeeld op de camping of op andere plaatsen en dat het leuk zou zijn nader kennis te maken met deze sport op het in Leusden gelegen park van de club”, legt PR-man Max Bremer uit.

De club staat deze middagen onder het motto ‘Vakantie napret’ met een aantal vrijwilligers klaar om belangstellenden, zowel individuele spelers als groepjes, zoals gezinnen, vrienden en buurtgenoten, te begeleiden. Dit gebeurt in de vorm van uitleg over de spelregels, praktische tips voor werptechniek en balbehandeling. Maar natuurlijk is er volop tijd voor het spelen van onderlinge partijtjes. De deelname, inclusief consumptie en spelmateriaal, is gratis. Vooraf opgeven is gewenst: secretaris@jbcdehakhorst.nl of tel. 06-52509211. (Zie ook de advertentie elders in dit blad).

NIET-LEDEN Maar er gebeurt meer bij De Hakhorst. Begin augustus zijn vernieuwingen ingevoerd voor niet-leden, die het aantrekkelijker moeten maken op het park te komen jeu-de-boulen. ,,Het komt regelmatig voor dat mensen af en toe willen spelen maar dat de drempel naar clublidmaatschap net wat te hoog ligt. Juist voor die doelgroep werd de ‘10x boulenkaart’ (in de wandelgangen ‘knipkaart’ genoemd) in het leven geroepen, voor 17,50 euro, verkrijgbaar in de kantine.”

Daarnaast vinden kleinere groepjes het soms aantrekkelijk om incidenteel, bijvoorbeeld bij speciale (familie)gelegenheden een keer gezellig met elkaar te jeu-de-boulen, maar dan wel met alle clubvoorzieningen, zoals een fraai gelegen zonnig terras, een gezellige kantine en luxe toiletvoorzieningen. Gedurende het gehele jaar kunnen tijdens de reguliere clubopeningstijden voor 15 euro losse binnen- of buitenbanen worden gehuurd voor 2 tot 6 personen. Aanmelden kan tot 10 minuten voor aanvang. Nadere informatie hierover en clubtijden zijn te vinden op www.jbcdehakhorst.nl.

AANPASSINGEN VALLEIPARK De gemeente Leusden heeft laten weten om binnenkort te starten met de uitvoering van de vertraagde plannen voor verbetering van de entree van de nieuwe wijk ‘Valleipark’. Dit heeft direct gevolg voor het openbare parkeerterrein naast De Hakhorst. De ondergrondse afvalbakken en het groendepot naast het tegenoverliggende gasstation worden verplaatst naar dit parkeerterrein, vlak naast de permanente container voor oud papier. Tegelijkertijd worden er zes nieuwe parkeerplaatsen aangelegd ter compensatie. Tevens zal de toegangsweg vanaf de brug over het Valleikanaal worden verbeterd met een nieuw wegdek, de aanleg van een trottoir en het verruimen van de bocht bij het gasstation. Het nu braakliggende stuk grond naast de toegangsweg zal door ophoging een metamorfose ondergaan.
,,Met alle veranderingen verwacht de jeu de boulesclub nog aantrekkelijker te worden.”

De vereniging is te vinden aan ’t Sluisje 6, bij het Valleikanaal in Leusden.

advertentie
advertentie