Boven: Laura, Fenna, Zoey Lynn. Onder: Emma, Jenna, Denise
Boven: Laura, Fenna, Zoey Lynn. Onder: Emma, Jenna, Denise GV DOTO

15 medailles en veel lol voor GV DOTO

8 februari 2024 om 00:24 Sport Deel je nieuws

Het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 februari kwamen 17 turnsters van GV DOTO respectievelijk in Amersfoort en Amsterdam in actie. 

Zaterdag turnde team niveau 5 in Amersfoort hun tweede voorwedstrijd. Het team werd aangevuld met twee turnsters van SV Renswouw. Alle turnsters turnden een mooie wedstrijd. Op balk bleef alleen Fleur van der Erve (2013) er bovenop. Milou Witbraad (2012) turnde een prachtige vloeroefening en knappe balk maar moest daar val incasseren. Femke Wallert (2013) turnde een verzorgde oefening op de vierkante vloer en toonde op sprong haar progressie. Saar den Boer (2014) turnde voor het eerst op alle toestellen een volledige oefening. Op brug en sprong bleek ruimte voor verbetering bij het hele team. De team prestatie was goed voor de zilveren medaille. Fleur turnde een zeer stabiele wedstrijd ondanks de koorts de dag ervoor en werd beloond met individueel goud. Nu is het wachten welke turnsters doorstromen naar de toestel- en rayonfinales. 

Zondag was het de beurt aan de benjamins van de selectie (onderbouw) bij de Mini City Cup in Amsterdam. Voor de meeste van deze 13 turnsters de allereerste keer in een wedstrijdsetting.

Julia Huizinga, Pleun Lunenberg en Zoey Vernig (20170 plus Elize van Vreeswijk, Lieve Gerritsen, Meike Brand en Mim-Janne van Voorthuizen (2016) toonden hun kracht, lenigheid en souplesse. Op verschillende onderdelen lieten ze stappen van de FUNdamentals zien. Ze waren erg nerveus maar al snel merkten ze dat het vooral erg leuk was. De nadruk ligt voor deze leeftijdsgroep vooral op plezier en ontwikkeling en niet op prestatie. Daarom kregen ze als beloning allemaal een mooie medaille en een diploma met gouden, zilveren, bronzen en oranje stickers. 

De ronde erna mochten Denise Geurtsen, Emma ter Maaten, Fenna van Leersum, Jenna van de Pol, Laura Kamphorst en Zoey Lynn Eichelsheim (2015) op de mat komen. Deze turnsters hadden al echte oefeningen op de officiële manier. Zenuwachtig begonnen de meisjes op het toestel balk.  Alleen Denise bleef staan en turnde een mooie oefening. Laura had een super hoge sissonne en turnde met overtuiging. Zoey Lynn probeerde toch de radslag maar viel helaas. Fenna, Jenna en Emma lieten mooie dingen zien en mogen nog wat meer lef tonen. Daarna was de spanning eraf en turnden de meisjes vrijer en lieten ze zien wat ze kunnen. Er werd heel goed geturnd, ook door de concurrenten. Aan het einde mochten Denise 9e, Laura 10e, Fenna 13e een zilveren medaille ophalen. Jenna 15e, Emma 17e en Zoey Lynn 21e kregen het brons.

In maart zijn de volgende wedstrijden van Niveau 6, team G en de onderbouw.

Boven Isa, Mim-Janne, Elize, Meike, Lynn. Onder: Julia, Lieve, Pleun, Zoey.
V.l.n.r. Milou, Femke, Saar en gouden medaille winnaar Fleur
advertentie
advertentie