Grote bekernederlaag voor Valleivogels

2 september 2018 om 12:00 Sport/sport

SCHERPENZEEL Rob van den Broek had zich als nieuwe hoofdtrainer van Valleivogels een ander debuut voorgesteld. In de bekerwedstrijd tegen eersteklasser SVL liepen de Vogels echter tegen een 0-6 nederlaag aan. De rode kaart van Patrick van de Berkt bij een 0-0 stand was debet aan het grote verlies.

De verdediger, overgekomen van de Merino's, hield na ruim 40 minuten een doorgebroken SVL-spits vast en kon inrukken. ,,Daarvoor waren we zeker niet de mindere van SVL, misschien zelfs wel beter. Jos van Leeuwen en Remco van de Fliert kregen aardige kansen", had Van den Broek gezien. SVL buitte voor rust al het overtal uit met de 0-1.

In de eerste tien minuten na de pauze deden de Langbroekers nog eens twee keer zaken in het Scherpenzeelse strafschopgebied. Daarmee was de bekernederlaag onafwendbaar. In het slot liep de teller op tot zes tegentreffers, waar Van den Broek zich aan stoorde. ,,We waren veel te naïef. Dat moet er zo snel mogelijk uit."