Valleivogels verslaat ook Lelystad'67

Sport/sport

SCHERPENZEEL De derde opeenvolgende zege voor Valleivogels is een feit. Vanmiddag werd Lelystad'67 met 2-0 verslagen. Jos van Leeuwen en Jimmy de Greef zorgden voor de doelpunten voor de Scherpenzelers, die zich met de zege in de kopgroep van de 2e klasse G nestelen.

Volgens coach Rob van den Broek was de zege er eentje van het collectief. ,,Lelystad beschikt over technische vaardigere spelers, maar met een goed team kun je dat compenseren. We hebben heel volwassen en gedisciplineerd gespeeld. Een compliment voor de ploeg." Met name verdedigend stond het als een huis. ,,We hebben eigenlijk maar twee echte kansen toegestaan, terwijl wij er in de omschakeling meer hebben gecreëerd."

De 2-0 was in dat opzicht een logische uitkomst. Het levert Valleivogels een voorlopige tweede plek op de ranglijst op, twee punten achter de nieuwe koploper Woudenberg. Van den Broek neemt het voor kennisgeving aan. ,,Ik houd mij op dit moment helemaal niet bezig met de ranglijst, het is nog zo vroeg in het seizoen. Waar ik vooral tevreden mee ben, is de arbeid die alle jongens leveren. Dat werpt nu zijn vruchten af."

advertentie