Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel toont veerkracht

2 december 2018 om 11:04 Sport/sport

SCHERPENZEEL ,,Het spel aan de bal kon weliswaar beter, maar ik ben heel tevreden over de getoonde werklust en dat we er als collectief stonden." Scherpenzeel-trainer Dik Peters van Ton toonde zich content na de zege zaterdagmiddag in eigen huis. Nunspeet werd met 4-1 verslagen.

Jurre Jochemsen

Het leek er in eerste instantie helemaal niet op dat de blauwwitten een prettige middag zouden beleven. Na een minuut lag de bal al achter Scherpenzeel-doelman Coen Uyterwaal, die verder overigens een prima wedstrijd keepte. Lars van Wetering schoot de bal keihard tegen de touwen en zal verbaasd zijn geweest over de hoeveelheid vrijheid die hij daarbij kreeg. De trainer daarover: ,,Het eerste kwartier waren we er nog niet helemaal bij, maar daarna herstelden we ons wel knap. Toch hadden wij vaak wel moeite met hun vrije man."

Na de openingstreffer had de score zomaar verdubbeld kunnen worden maar de kopbal van Gieljan Tissingh zeilde maar net over. Daarna kwamen de blauwwitten er steeds beter in. Tevfik Ceyar schoot na een stief kwartiertje op de doelman na een fijne combinatie door het midden. Verder was er ook nog een schot van Omar Riani dat net over ging. Vlak nadien deed linksbuiten Danny Stomphorst van zich spreken met een puntgave vrije trap die Nunspeet-keeper Henrico Abma kansloot liet. Daarna zakte het aantal kansen aan beide kanten in waardoor beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de pauze kwam Peters van Ton tot een andere speelwijze. ,,We besloten wat meer in te zakken en besloten om Nunspeet wat meer het spel te laten maken. We wisten dat er dan ruimtes zouden ontstaan omdat wij zo compact stonden. Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben over hoe wij dat uitgespeeld hebben." De oefenmeester had ook twee wissels toegepast in de rust; Nehkomi Veldt en Ali Edan kwamen ten koste van Danny Stomphorst en Michel de Kruif. Allereerst zette Omar Riani zijn ploeg op voorsprong via een geweldig geplaatste vrije trap, alvorens Veldt met een magnifieke actie Dittgher Aarsen in staat stelde de 3-1 aan te tekenen. Een andere invaller - Mike Maas - zorgde voor het slotakkoord; 4-1. ,,De jongens hebben het uitstekend opgepakt, vandaag, als collectief zoals we wilden."

Brond video: Cor Fidder/Nunspeet.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie