Renswoude-voorzitter Jan Vermeij (links) en trainer Jan van den Heuvel in december 2017 toen Van den Heuvel werd gepresenteerd als opvolger van Dick Eijlander.
Renswoude-voorzitter Jan Vermeij (links) en trainer Jan van den Heuvel in december 2017 toen Van den Heuvel werd gepresenteerd als opvolger van Dick Eijlander. Archief BDUmedia

Hoofdtrainer Van den Heuvel blijft bij Renswoude

Sport/sport

RENSWOUDE Jan van den Heuvel is ook in seizoen 2019-2020 de hoofdtrainer van Renswoude. De oefenmeester uit Hoevelaken heeft zijn contract bij de 'Kraaien' met een seizoen verlengd. ,,Ik ben een trainer die bij mijn vorige clubs altijd minimaal drie seizoenen gebleven ben. Dan heb je ook echt tijd om wat op te bouwen. Dit nieuws zal dus niet als een verrassing komen", zegt Van den Heuvel. ,,Maar ik ben er wel blij mee."

Bijna een jaar geleden stapte Van den Heuvel in bij Renswoude, dat wegens het opstappen van toenmalig coach Dick Eijlander onthoofd was. Bovendien genoten de Kraaien van de winterstop met maar 6 punten. ,,Jan heeft destijds z'n nek voor ons uitgestoken en ook een kunststukje afgeleverd", benadrukt Jan Vermeij, voorzitter van de club. Renswoude stelde vorig seizoen het tweedeklasserschap veilig dankzij een knappe inhaalrace, van 6 naar 34 punten. Vermeij: ,,Binnen onze vereniging is daar grote waardering voor."

Dit seizoen draait een vernieuwd Renswoude keurig in de middenmoot van de tweede klasse G mee. ,,De onderhandelingen met Jan over wel of niet doorgaan met elkaar waren niet zo moeilijk. Spelersgroep, technische commissie en bestuur; we zijn allemaal dolenthousiast", verwoordt Vermeij. Woorden die Van den Heuvel natuurlijk op waarde kan schatten. ,,Andersom is dat ook zo. Ik heb mij altijd goed gevoeld bij dorpsverenigingen, dat past bij mij. De cultuur bij Renswoude en de manier hoe ik voetbal beleef passen bij elkaar."

advertentie