TVS blijft koploper in tweede klasse

20 februari 2019 om 13:34 Sport/sport Deel je nieuws

T.V.S. 1 handhaaft zich aan de kop van de 2e klasse.  

Rond het afgelopen weekend stonden er voor T.V.S. 1 twee wedstrijden op het programma. Op vrijdag was in Huizen de nr. 3 Bijmaat de tegenstander en in die wedstrijd verzuimde T.V.S. de tegenstander op achterstand te zetten door een kleine 6-4 nederlaag te lijden. Jan van de Beek leed zijn eerste nederlaag maar won wel tweemaal en de vervanger van Rein Schellingerhout, Hans Mark, deed het ook prima met twee overwinningen, helaas kon Edwin Vetkamp daar geen punten meer aan toevoegen. Drie dagen later kwam in speelronde vier de nr. 2 V.T.V. uit Nieuwegein op bezoek in “de Breehoek”, zonder de geblesseerde van de Beek en de zieke Vetkamp werd deze wedstrijd heel knap met 6-4 gewonnen.

In de openingspartij ging Hans Mark in drie games onderuit tegen Sjoerd van Beuzekom. Ook Rein Schellingerhout verloor nipt met 8/11 in de vijfde game van Jorrit van de Kooi. Invaller Geurt Geurtsen scoorde het eerste punt voor T.V.S. want hij was in de beslissende vijfde game met 11/8 te sterk voor Wim van Breemen. Schellingerhout en Mark wonnen vervolgens het dubbel met 9/11, 11/5, 11/9 en 11/6 waardoor de stand met de pauze op 2-2 werd gebracht.

Na de pauze zette Schellingerhout de thuisclub op voorsprong door van Beuzekom in vijf games te verslaan na een overtuigende slotgame van 11/2. Vervolgens pakte ook Mark zijn eerste winst deze avond door in vier games te winnen van van Breemen, 17/15, 12/10, 8/11 en 11/1. De gasten kwamen iets terug door een overwinning van van de Kooi op Geurtsen. Twee overwinningen in vier games van achtereenvolgens Schellingerhout en Geurtsen op resp. van Breemen en van Beuzekom zorgde voor een 6-3 voorsprong en de winst, in de slotpartij kon Mark het verschil niet groter maken want hij verloor in drie games van de sterk spelende van de Kooi, die daarmee ongeslagen bleef in deze wedstrijd. Met de 6-4 overwinning gaat T.V.S. na vier speelronden aan de leiding in de 2e klasse maar ligt de concurrentie nog wel op de loer.

In de vijfde speelronde staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Op Vrijdag 8 Maart is in Soest het team van Shot de laatste tegenstander in de eerste competitie helft.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie