winnaars Senioren
winnaars Senioren gvsetten

Clubkampioenen prolongeren titels bij T.V.S.

9 mei 2019 om 09:30 Sport/sport Deel je nieuws

Maandag 6 mei werd er bij T.V.S. door senioren en jeugd gestreden om de clubkampioenschappen van 2019.  

In de senioren A-groep stonden bij de laatste vier uiteindelijk ook de top twee van de plaatsingslijst, Jan van de Beek en Edwin Vetkamp. In de halve finale had titelverdediger Jan van de Beek een bye doordat Geurt Geurtsen zich vanwege fysieke klachten terug moest trekken. In de tweede halve finale was  Vetkamp met 3-0 te sterk voor Wijsbeek. Laatstgenoemde legde daarmee beslag op de derde plaats. In de finale stonden dus van de Beek en Vetkamp tegenover elkaar, het werd een spannende en boeiende finale met soms spectaculaire rally’s die na 12/10, 8/11, 5/11 en 11/6 moest worden beslist in de vijfde game, daarin trok van de Beek met 12/10 aan het langste eind, mede doordat Vetkamp er niet in slaagde om een van de vier matchpoints te verzilveren, en kon hij zich opnieuw tot clubkampioen van T.V.S. laten kronen.

In de senioren B-groep ging de finale tussen Bart van Vugt en Gerard van Deelen. Van Vugt plaatste zich voor de finale door met 3-1 te winnen van Nico Wallet, terwijl van Deelen in de andere halve finale vrij gemakkelijk met 3-0 wist te winnen van Willem Verwoerd. Beide finalisten hadden elkaar in de poulefase ook al ontmoet en toen was het van Deelen die met 3-2 won. Van Deelen ging goed van start en won de eerste game met 11/5, vervolgens sloeg van Vugt terug met 14/12 en 11/9 winst, in de daarop volgende vierde game was het weer van Deelen die na 11/5 winst een beslissende vijfde game afdwong. Na een gelijkopgaande strijd was het uiteindelijk van Deelen die de partij met 12/10 winnend afsloot en zo zijn eerste clubtitel pakte. De strijd om de derde plaats ging tussen Wallet en Verwoerd, het was Wallet die deze strijd in zijn voordeel besliste met 3-1.

Ook bij de jeugd werd fanatiek gestreden om de titel, de kampioen van vorig jaar, HarmJan van den Herik, slaagde er opnieuw in om de finale te bereiken want in de halve finale won hij met 3-0 van de goed spelende Mark Duinkerke. In de andere halve finale versloeg Lars van Bruchem nipt met 3-2 Tim van Viegen. In de finale toonde van den Herik zich de sterkste door met 11/3, 12/10 en 11/4 te winnen van van Bruchem en werd daarmee evenals vorig jaar  clubkampioen van T.V.S. bij de jeugd. De derde plaats was voor van Viegen die met 11/9, 10/12, 11/2 en 11/9 won van Duinkerke.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie