Milou, Fleur, Dottie Doto, Femke, Saar
Milou, Fleur, Dottie Doto, Femke, Saar Amber van der Most

Succesvolle aftrap seizoen voor GV DOTO

19 november 2023 om 20:18 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 18 november mochten vier turnsters van DOTO het seizoen aftrappen in Amersfoort, en met succes. Femke Wallert (2013), Fleur van de Erve (2013), Milou Witbraad (2012) en Saar den Boer (2014) vormden samen met 2 turnsters van GV Renswouw een team in de categoerie middenbouw niveau 5. Team MB5 had de eer als eerste in de nieuwe wedstrijdpakjes te turnen.

De turnsters startten de wedstrijd goed op brug waar Fleur meteen een hoge score neerzette goed voor de 2e plek op dit toestel. Daarna door naar balk. Femke turnde een mooie handstand op dit toestel. Fleur vloog als vanouds stabiel over de balk en werd 1e op dit toestel. Milou turnde een prachtige oefening, alleen wilde te snel van de balk waardoor haar afsprong op de billen eindige. Ondanks een vol punt aftrek voor de val werd zij 2e op dit toestel. 

Op vloer en sprong waren de turnsters hun zenuwen kwijt en konden ze vrij turnen. Milou had een nieuwe vloeroefening en bracht die met veel uitstraling, goed voor de 2e plek op vloer. Saar den Boer debuteerde op de wedstrijdvloer en turnde voor de eerste keer een knappe wedstrijd. Femke heeft mooie progressie laten zien ten opzichte van vorig seizoen.

Als team kregen zij de 3e plek en het brons omgehangen. In het individuele klassement werd Fleur knap 5e van de 31 turnsters en kreeg daarvoor de bronzen medaille. Milou werd verrast en mocht op de 2e plek plaatsnemen en nam de zilveren medaille mee naar huis!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie