v.l.n.r. Sm, Caitlynn, Manon, Nowi, Britt
v.l.n.r. Sm, Caitlynn, Manon, Nowi, Britt GV DOTO

DOTO turnsters weer succesvolle wedstrijd

11 december 2023 om 13:39 Sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 december kwamen 5 gymnasten van DOTO in actie in Amersfoort. Ze turnden verdeeld over twee rondes en twee verschillende teams. 

Eerst was het de beurt aan Sam Schimmel (2007) en Britt Quint (2011). Samen met de turnsters van Levitas vormden zij een team in supplement G. Voor Sam was het na drie jaar afwezigheid haar rentree op de officiële KNGU wedstrijdmat. Britt debuteerde in de bovenbouw. Na het eerste onderdeel pakte Sam individueel de eerste positie. Ook het team deed het als geheel goed en pakte gelijk de gouden plek. Britt kreeg haar zenuwen beter onder controle en ging steeds meer ontspannen turnen. Als laatste onderdeel mochten ze naar balk. Met Sam en het team nog steeds op de eerste positie, mochten er geen grote fouten worden gemaakt. Maar de balk is genadeloos en geeft geen ruimte voor foutjes. Helaas moest Sam een val incasseren en werd een eis gemist waardoor haar eindscore sowieso al 1,5 punt lager dan gehoopt zou uitvallen. Het bleek uiteindelijk nog goed genoeg voor de zilveren medaille individueel en de tweede plek voor het team.

Daarna kwamen Caitlynn Thompson (2012), Nowi van Ravenhorst (2012) en Manon van Engelenhoven (2014) de vloer op als team in niveau 6. Ze begonnen sterk! Caitlynn en Nowi kwamen op eerste en tweede positie en het team dat zij samen met Dalto vormden kwam op goud. Manon was onder de indruk van wat er allemaal om haar heen gebeurde en raakte hier en daar nog een beetje in de war. Caitlynn en Nowi waren behoorlijk onverstoorbaar , dit hielden ze tot het laatste toestel balk vast. Helaas moeste beiden hier en daar wat kostbare punten missen. Uiteindelijk eindigde Caitlynn op de tweede plek en Nowi op de derde. Het team kreeg het brons omgehangen voor hun prestatie.

Met wijze lessen keerden trainsters en turnsters weer naar huis om voor te bereiden op de volgende wedstrijd op 20 januari.

advertentie
advertentie