Annebel Schimmel
Annebel Schimmel GV DOTO

DOTO turnsters schitteren en tonen elegantie en doorzettingsvermogen

21 januari 2024 om 16:17 Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag gaven vier turnsters van DOTO op hun 1e voorwedstrijd een vertoning van elegantie, doorzettingsvermogen en teamgeest. De competitie, verrijkt met zowel hoogte- als dieptepunten, liet zien dat turnen niet alleen draait om perfectie, maar ook om veerkracht en passie voor de sport.

De wedstrijd startte op brug voor Fenne van der Kaaden, Lynn van Huigenbos (2012) en Yara Coenen (2013) team DOTO/Gemzen/Levitas Niveau4. Daarna balk waar de deelneemsters allen een val incasseerden. Desondanks slaagde Lynn erin om de 2e plaats op dit toestel te veroveren door een strakke uitvoering en hoge moeilijkheid. Daarmee liet ze meteen zien dat haar promotie naar dit niveau terecht is.

Dat het team de knop omzette en focuste op het volgende toestel, getuigt van hun vastberadenheid om te blijven strijden. De prachtige vloeroefeningen trokken de aandacht van het publiek door de uitstraling van de turnsters. Fenne toonde een nieuwe vloeroefening en haalde daarmee de 3e  plek op dit toestel. Yara sprong onder aanmoediging van het team haar arabier-flikflak door en overwon zichzelf. Het  was Lynn die indruk maakte met haar mooie uitvoering, wat haar de 1e plaats op dit toestel opleverde. De jury merkte op dat er meer rust in de uitvoeringen mag komen, toch wist het team zich te onderscheiden met hun artistieke presentaties.

Op het onderdeel sprong toonden de turnsters plezier. Yara had een mooie beurt en eindigde overall op de 6e plek. Fenne kwam in één aanloop niet uit en moest zich herpakken en een derde keer aanlopen. Uiteindelijk kreeg zij een nog mooie sprongscore op en overall de 11e plaats. Lynn had zo goed geturnd dat ze nog kans maakte op de eerste individuele plek. Helaas waren aftrekken voor een de stappen in de landing van sprong teveel. Met slechts één tiende verschil veroverde Lynn heel knap individueel de 2e plaats en mocht zilver in ontvangst mocht nemen.  Ondanks alle uitdagingen behaalde het team uiteindelijk een zeer verdiende gouden medaille.

In de derde ronde betrad Annebel Schimmel (2008) team DOTO/Gemzen/Levitas supplement E het strijdtoneel. Enkele weken geleden liep ze een vervelende polsblessure op onduidelijk was of ze zou kunnen deelnemen. De voorbereiding was verre van optimaal en dat was te zien op het eerste toestel brug. Hier maakte ze een moeizame start.  Op het volgende toestel balk had ze helaas een val. Op vloer gooide ze hoge ogen met een elegante vloeroefening die haar de 3e plaats op dit toestel opleverde. Haar indrukwekkende sprong, half in half uit, bezorgde haar de 1e plaats op dit toestel. Het team eindigde als 2e en ontving zilver, Annebel eindigde individueel op de 11e plek.

De turnsters keerden naar huis met verdiende complimenten voor hun originele vloeroefeningen en de prachtige lijnen die ze hebben laten zien. Deze wedstrijd was niet alleen een showcase van fysieke vaardigheden, maar ook een viering van doorzettingsvermogen en teamgeest.

Lynn van Huigenbos 2e
Team supplement E
Fenne, Lynn, Yara
Team niveau 4
advertentie
advertentie