Afbeelding
Guido de Boer

Scherpenzeel verliest topper 'op details'

Voetbal

SCHERPENZEEL De topper tegen WV-HEDW is voor Scherpenzeel niet goed afgelopen. De ploeg van Jürgen Schefczyk verloor de wedstrijd in Amsterdam op details, zo beschrijft de trainer van Duitse komaf. ,,Bij hun twee doelpunten stonden we te slapen. Dat doet ons uiteindelijk de das om."

De strijd om de koppositie in de eerste klasse A was een interessant duel dat alle kanten op kon. De Amsterdammers namen al vroeg de leiding, maar Scherpenzeel had een ijzersterke fase na de pauze. Het leidde tot de gelijkmaker van Mark de Graaf. ,,We waren in die fase de baas op het veld."

Langzaam maar zeker kwam de wedstrijd weer in balans, waarna WV-HEDW in de 72e minuut toesloeg. Net als voor de pauze viel het doelpunt van de thuisploeg uit een corner. ,,We hielden ons niet aan de vooraf gemaakte afspraken", baalt Schefczyk.

De topper bleef tot het einde toe boeien. Eerst moest WV-HEDW met tien man verder wegens een rode kaart, maar ook Scherpenzeel haalde het einde niet met elf man. Rinke Rozema werd vanwege een slaande beweging van het veld gestuurd. Met tien tegen tien was Scherpenzeel nog dichtbij de gelijkmaker. Een knap schot van Omar Riani werd uit de hoek geranseld, waardoor het bij 2-1 bleef. ,,Het betekent dat we komende weken weer in de achtervolging moeten."

[Doelpunt Scherpenzeel: Mark de Graaf.]

advertentie