Bert van Dijk verkast van Sparta Nijkerk naar Valleivogels.
Bert van Dijk verkast van Sparta Nijkerk naar Valleivogels. Valleivogels

Valleivogels slaat weer toe op transfermarkt: Van Dijk vierde versterking

Voetbal

[SCHERPENZEEL] Valleivogels heeft zijn vierde versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De tweedeklasser uit Scherpenzeel heeft Bert van Dijk (28) van Sparta Nijkerk aan de selectie voor het nieuwe seizoen toegevoegd.

Van Dijk heeft de gehele jeugdopleiding van Sparta doorlopen en speelde een aantal jaren in de B-selectie. In de winterstop van vorig seizoen werd de buitenspeler bij de A-selectie van trainer Eric Speelziek gehaald. Een vaste basisplaats in het eerste elftal van de derde divisionist uit Nijkerk bleef echter uit en mede daarom heeft Van Dijk de keuze gemaakt voor Valleivogels.
Bert van Dijk maakt vanuit Nijkerk de overstap naar Scherpenzeel in het kielzog van zijn huidige teamgenoot Nick van den Akker. Ook de 26-jarige Van den Akker speelt in Sparta Nijkerk 2, dat in de net afgesloten competitie in de top van de reserve-Hoofdklasse acteerde.
Eerder kwam Van den Akker uit voor de eerste teams van NSC Nijkerk en ASC Nieuwland.  De  rechtsbenige speler kan als centrale verdediger en als verdedigende middenvelder uit de voeten.
Valleivogels is geen onbekend terrein voor de familie Van den Akker. Vader Leo was enkele jaren keeper in de hoofdmacht van Valleivogels. 
Naast de twee Nijkerkers heeft Valleivogels zich ook weten te versterken met een oude bekende. Alex van Eem keert terug op sportpark de Bree-West.   
De 29-jarige Alex van Eem speelde de laatste jaren voor SVL en maakte tussentijds nog een korte uitstap naar FC Lienden. De aanvallend ingestelde speler keert na lange tijd terug op het oude nest en wordt herenigd met zijn broer Erik van Eem. 
Eerder was al bekend dat Barnevelder Jorino Kleijn de overstap naar sportpark De Bree-West maakt. De 24-jarige Kleijn speelde dit seizoen bij v.v. Veenendaal. De behendige, rechtsbenige aanvaller speelde eerder bij Blauw-Geel '55 en Renswoude. Jorino Kleijn begon als senior bij SDV Barneveld.

advertentie