De spelers van Scherpenzeel hopen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse met regelmaat een treffer te kunnen vieren.
De spelers van Scherpenzeel hopen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse met regelmaat een treffer te kunnen vieren. Guido de Boer

Scherpenzeel treft Feyenoord

Voetbal

BARNEVELD - De KNVB heeft de landelijke indeling voor de voetbalcompetitie 2020/2021 vrijgegeven. Dit betreft de indeling van de ploegen in de tweede divisie tot en met Hoofdklasse. De indeling van de eerste tot en met vijfde klasse volgt op vrijdag 10 juli.


Eip Janssen

Scherpenzeel is ingedeeld in de hoofdklasse A. De Scherpenzeelse ploeg promoveerde nadat de competitie 2019/2020 wegens de coronacrisis was stilgelegd alsnog op basis van wedstrijdcoëfficiënt naar de Hoofdklasse.

De Scherpenzeelse ploeg is ingedeeld in de Hoofdklasse A. De formatie van Jürgen Schefczyk treft naast Feyenoord ook het Utrechtse DHSC, de club waar Wesley Sneijder een belangrijke rol speelt. De tegenstanders zijn: Achilles'29 (Groesbeek), Achilles Veen, ARC (Alphen aan den Rijn), Capelle, DHSC (Utrecht), DUNO D (Doorwerth), FC 's Gravenzande, SC Feyenoord (Rotterdam), De Jodan Boys (Gouda), FC Rijnvogels (Katwijk), Rijsoord (Ridderkerk), Smitshoek (Barendrecht), Spijkenisse, sv Poortugaal en Zwaluwen (Vlaardingen).

NSC en SDCP komen uit in de Hoofdklasse B. De ploegen uit Nijkerk en Puttens zijn ingedeeld bij: AZSV (Aalten), Berkum, Buitenpost, DETO (Vriezenveen), ASV De Dijk (Amsterdam, Eemdijk (Bunschoten), Flevo Boys (Emmeloord), HZVV (Hoogeveen), Noordscheschut, ONS Sneek, SC Genemuiden, Swift (Amsterdam) Urk en RKAV Volendam.


[TWEEDE EN DERDE DIVISIE] Ook de indeling van de tweede en derde divisie is definitief bekend gemaakt. Deze zijn als volgt samengesteld: Tweede Divisie: AFC, ASWH, De Treffers, Excelsior Maassluis, GVVV, HHC Hardenberg, IJsselmeervogels, Jong FC Volendam, Jong Sparta Rotterdam, Katwijk, Koninklijke HFC, Kozakken Boys, Noordwijk, Quick Boys, Rijnsburgse Boys, Scheveningen, Spakenburg en TEC.

Derde Divisie: ACV, Ajax, Barendrecht, DOVO, DVS'33 Ermelo, Excelsior'31, FC Lisse, Goes, Harkemase Boys, Hoek, Odin'59, Sparta Nijkerk, Sportlus'46, Staphorst, Stedoco, Ter Leede, VVOG en VVSB.

Het seizoen start op 29/30 augustus met de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Op 5/6 september start de competitie.

advertentie