Scherpenzeel ‘wil het initiatief nemen’

25 aug, 16:27 Voetbal Guido de Boer
,,We gaan natuurlijk niet de eredivisie in, maar er worden in de hoofdklasse andere dingen gevraagd", weet coach Jürgen Schefczyk (rechts).
,,We gaan natuurlijk niet de eredivisie in, maar er worden in de hoofdklasse andere dingen gevraagd", weet coach Jürgen Schefczyk (rechts).

SCHERPENZEEL Het avontuur in de hoofdklasse lonkt voor Scherpenzeel. De blauw-witten trappen echter af met een andere happening: kwalificatie voor het grote KNVB-bekertoernooi. Zaterdag komt derdedivisionist Groene Ster naar De Bree-Oost.

In principe moet Scherpenzeel twee kwalificatiewedstrijden overleven om het grote KNVB-toernooi daadwerkelijk te bereiken. Maar er is een scenario denkbaar waarin een overwinning komende zaterdag ook al voldoende is. Alleen, dat is weer afhankelijk van de resultaten van de Nederlandse eredivisieclubs in de voorrondes van de Europa League. Hoe gunstig het eventueel allemaal kan uitpakken; als Scherpenzeel kans wil maken op een vrijstelling in de tweede kwalificatieronde, dan moet opponent Groene Ster zaterdag sowieso verslagen worden.

Daarmee wordt toch een stunt verlangd van de ploeg van coach Jürgen Schefczyk. De gasten uit Heerlerheide spelen immers in de derde divisie zondag, in de amateurvoetbalpiramide één trede hoger dan hoofdklasse..

Mis niks, lees alles van Scherpenzeel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Scherpenzeel en omliggende plaatsen met de Scherpenzeelse Krant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Scherpenzeelse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Scherpenzeel.