vv Scherpenzeel-spits Sander Krijns (rechts) speelt volgend seizoen bij WHC in Wezep. Daar gaat hij samenspelen met zijn broer Joost.
vv Scherpenzeel-spits Sander Krijns (rechts) speelt volgend seizoen bij WHC in Wezep. Daar gaat hij samenspelen met zijn broer Joost. WHC

Scherpenzeler Sander Krijns naar WHC

20 januari 2021 om 14:22 Voetbal

SCHERPENZEEL De selectie waarmee hoofdklasser Scherpenzeel volgend seizoen mee gaat werken, krijgt steeds meer vorm. Spitsen Kevin Sissing en Sander Krijns verlaten de vereniging, terwijl vijf andere selectiespelers juist een langer verblijf op De Bree-Oost hebben toegezegd. De overstap van Sander Krijns naar zaterdag eersteklasser WHC in Wezep is opmerkelijk omdat hij daar herenigd wordt met zijn broer Joost.

De 35-jarige Sissing, die dit seizoen genoegen moest nemen met een reserverol, verlaat in goed overleg vv Sherpeneel. Krijns heeft daarentegen zelf gekozen voor een vertrek, hij verkast naar WHC, dat werkt aan een rentree naar de hoofdklasse. 

Eerder was al bekend geworden dat Marien van Roekel en Jacco van den Brink vertrekken bij Scherpenzeel. Zij hebben gekozen voor de stap terug naar derdeklasser Advendo’57. Tegenover de vertrekkers is tot nu toe één aanwinst gepresenteerd: Corné Davelaar komt over van GVVV. Daarnaast meldt de technische commissie van de club ook dat vijf spelers de club trouw blijven: Woudenbergers Mark de Graaf en Daan Schennink, Mourad Marbouh, Mart Janssen en Bjorn Cuperus.

Bij WHC gaat Sander Krijns weer samen spelen met zijn oudere broer Joost Krijns, die speelde voor derdedivisionist Excelsior’31. Gertjan van derWal, bestuurslid technische zaken van WHC, is blij met de komst van het tweetal uit Deventer: ,,Beiden willen zich sterk maken om WHC terug te brengen in de hoofdklasse.” Joost Krijns onderstreept die woorden. ,,Een grote club als WHC hoort minimaal in de hoofdklasse te spelen.” Sander Krijns voegt er aan toe dat hij komend seizoen streeft naar 20 doelpunten voor de Wezepers.

Een belangrijke reden voor de twee broers om voor WHC te kiezen is de familie. Sander  Krijns: ,,Onze ouders en ook opa en oma komen vaak naar ons kijken als we voetballen. Nu we bij twee verschillende clubs spelen moeten ze altijd kiezen. WHC wil ons beiden naar sportpark Mulderssingel in Wezep halen en dat vinden Joost en ik belangrijk want het is al enkele jaren onze wens om in dezelfde shirts te spelen.” Voor hem speelt ook mee dat Scherpenzeel is ingedeeld in de hoofdklasse A. ,,Dat betekent dat we veel wedstrijden rond Rotterdam spelen en dat staat me ook tegen.” Het tweetal heeft goede ervaringen aan de periode dat ze samen bij CSV Apeldoorn speelden, onder leiding van Peter Boeve.

advertentie
advertentie