De oude laag kunstgras maakt plaats voor een nieuwe.
De oude laag kunstgras maakt plaats voor een nieuwe. Adriaan Hosang

‘Het kunstgras was op, er moest iets gebeuren

Voetbal

RENSWOUDE Het was onlangs aardig druk op de velden van de VV Renswoude, omdat gestart werd met het weghalen van het oude kunstgras en de rubberonderlaag. 

Tractoren reden af en aan en via grote vrachtwagens werden het afgedankte kunstgras en de rubberkorrels afgevoerd, om later te kunnen starten met het aanbrengen van de nieuwe kunstgrasmat.

MEER SPEELMOGELIJKHEDEN Op de vraag of dat echt nodig is, antwoordt teammanager Berthold Moesbergen: ,,We zijn zo’n twaalf jaar geleden met dit project begonnen. Toen is gesteld dat die velden minstens tien jaar mee zouden moeten gaan. In feite heeft het kunstgras langer gelegen dan de bedoeling was, maar nu was het toch echt tijd geworden om de zaak te vervangen. Het was echt op, er moest nu wel iets gebeuren”.

Wanneer je aan Berthold vraagt of hij voorstander is van kunstgras is zijn reactie: ,,De intensiteit van de velden wordt steeds groter. Kijk zelf maar, elke avond wordt er op gevoetbald en ook op zaterdag. Zou je een gewone grasmat hebben, dan is dat gewoon niet haalbaar, want dan blijft er van die velden niets over. Er is nog één gewoon grasveld, maar als het aan het bestuur ligt, zou dat ook best een kunstgrasveld mogen worden. Je hebt dan gewoon veel meer speelmogelijkheden”.

SCHONE LEI De voetbalcompetitie is al weer enige tijd geleden afgesloten met een voor de VV Renswoude niet direct positief resultaat, uitgaande van het eerste elftal. Het zal velen bekend zijn dat VV Renswoude al heel wat jaartjes op kunstgras voetbalt. Over kunstgras wordt al jaren wisselend gedacht en de reacties van spelers zijn vaak ook totaal verschillend. Een voordeel is dat je met een club met veel leden veel en bijna altijd kunt voetballen. Daarnaast kan kunstgras ook heel wat wedstrijden en trainingen aan.

Bij de VV Renswoude was al bekend dat het kunstgras aan vervanging toe was. Het lag er al meer jaren dan aanvankelijk de bedoeling was. Zodra het krediet ervoor door de raad beschikbaar was gesteld en de competitie ten einde was, kon gestart worden met de vervanging van de kunstgrasvelden om straks, bij de aanvang van de nieuwe competitie, met een schone lei te beginnen.

MEERJARENPLAN VASTGESTELD In de raadsvergadering van oktober vorig jaar zijn het Integraal meerjarenonderhouds- en vervangingsplan 2021-2025 en het integraal plan beheer Openbare Ruimte gemeente Renswoude (IBOR plan), waar dit meerjarenplan op gebaseerd is, vastgesteld. 

Uit die plannen werd duidelijk dat er in dit jaar onderhouds- en reconstructieprojecten waren, waarvoor een investering noodzakelijk was.

Eén van die projecten was de renovatie van de toplaag van de twee kunstgrasvelden van de Voetbalvereniging Renswoude. De daarvoor benodigde investering werd begroot op € 648.000. 

De gemeenteraad is met de beschikbaarstelling voor de nieuwe kunstgrasmat voor de voetbalvelden en enkele andere projecten in december vorig jaar akkoord gegaan.

De laatste tijd heeft de VV Renswoude als gelukkige bijkomstigheid een aanwas van leden. Vooral bij de meisjes en de jeugd zet dat aardig door. Berthold: ,,Er komen de komende competitie twee extra jeugdteams bij. Daarnaast hebben we zo’n honderd meisjes die voetballen, dus reken maar uit hoeveel elftallen dat zijn”. Nog even en dat kunnen de nieuwe kunstgrasvelden aangebracht worden en volgt er een keuring. 

Het de bedoeling dat op zaterdag 6 augustus bij de VV Renswoude de eerste training weer van start gaat ter voorbereiding op de naderende competitie.

Kunstgras
advertentie
advertentie