Werkzoekenden bij het Werkplein van het UWV. Werkzoekenden en werkelozen kunnen zich hier inschrijve
Werkzoekenden bij het Werkplein van het UWV. Werkzoekenden en werkelozen kunnen zich hier inschrijve Robin van Lonkhuijsen

UWV: 'baankansen in detailhandel'

Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Eind november lag het aantal WW-uitkeringen in de regio FoodValley 2,5 procent lager dan een maand daarvoor en 21 procent lager dan een jaar geleden. Sat meldt uitkeringsinstantie UWV in een kwartaaloverzicht. ,,In de detailhandel daalde de WW over een jaar gezien nog sterker, met 30 procent bij het grootwinkelbedrijf en met 27 procent in de overige detailhandel. In Midden-Gelderland werkt 11 procent van alle werknemers in de detailhandel."

Eind november waren er in FoodValley nog 3.882 WW-uitkeringen. Dat zijn er precies 100 (2,5 procent) minder dan de maand ervoor. Daarmee daalde het aantal WW-uitkeringen in FoodValley sterker dan landelijk (0,9 procent). Vergeleken met een jaar geleden telt FoodValley 1.001 WW-uitkeringen minder. Dat is een daling van 20,5 procent.

De omvang van de WW daalde over het afgelopen jaar in alle sectoren. In FoodValley is het aantal WW-uitkeringen van mensen die in het grootwinkelbedrijf hebben gewerkt 29,6 procent lager dan een jaar geleden. Van de overige detailhandel is de WW 27 procent lager dan een jaar geleden. Daarmee daalde de WW in de detailhandel een stuk sterker dan het regionale gemiddelde van alle sectoren.

[KANS OP WERK] De daling van het aantal WW-uitkeringen komt onder meer doordat de werkgelegenheid toeneemt. Daardoor nemen de kansen op werk in deze sector toe. Voor 2018/2019 verwacht UWV dat het aantal banen in de detailhandel in FoodValley groeit tot 18.000. Dat is 11 procent van alle banen van werknemers in deze regio. Daarmee blijft de detailhandel ook in FoodValley een belangrijke werkgever.

advertentie