Geen tulpen voor V.d. Lagemaat

Nieuws

Maandagochtend 7 mei vertrokken Wim en Klazien van de Lagemaat 7.09 uur naar Aix-les-Bains. Na slechts162 km in de buurt bij Chamberry sloeg het noodlot toe. De aandrijfas linksachter brak af en daardoor viel de Peugeot stil. Besloten werd de auto af te slepen naar Aix-les-Bains. Het ligt voor de hand dat in Frankrijk, de bakermat van de Peugeot, de steekassen ‘voor het oprapen’ zouden liggen. Maar niets is minder waar. Inmiddels werd bekend dat een andere uitvaller een koerier uit Soest had geregeld om zijn onderdelen naar Aix-les-Bains te brengen. Deze man wilde ook eventueel een steekas voor Wim en Klazien meenemen. Dinsdagmorgen waren de onderdelen bezorgd. Een reparateur van oldtimers deed de reparatie. Daarna reed de Peugeot weer als vanouds en werd de kortste route gereden naar Yverdon-les-Bains in Zwitserland. Al met al dus 1,5 dag niet gereden en hierdoor heel veel strafpunten verzameld. Een klassering in de middenmoot kon vergeten worden.

Peugeot heeft panne tijdens Tulpenrallye SCHERPENZEEL - De 54e Historische Tulpenrallye is voor Wim en Klazien van de Lagemaat niet succesvol verlopen. Dit jaar werd gekenmerkt door veel pech aan de auto. Ook de overige leden van het RALLYCLINIC team hadden tegenslag. Uiteindelijk is het hele RALLYCLINIC team zaterdag wel in Noordwijk gefinished.

Woensdag 9 mei gingen Wim en Klazien met goede moed van start om de resterende 4 dagen dagen goed te rijden. Het ochtendtraject eindigde in Sochaux waar het Peugeot museum is gevestigd.

Benzine-aanvoer

Alleen zo’n 20 km voor de lunch ging het opnieuw fout. Dit keer leek het erop dat de motor te weinig benzine kreeg. Besloten werd de lunchtijd te gebruiken voor het verwisselen van de brandstofpomp en het controleren van de benzine-aanvoer. De aanwezige monteurs van de werkplaats bij het Peugeot Museum meldden na een kleine controle dat alles in orde leek. Via de Ballon d’ Alsace werd woensdagavond het schitterende stadje Riquewihr bereikt.

Donderdag 10 mei ging de route verder in noordelijke richting. Via diverse cols werd de finish in Luxemburg gehaald zonder problemen.

Opnieuw problemen

De etappe van vrijdag voerde vrijwel geheel door de Belgische Ardennen. Vol vertrouwen gingen Wim & Klazien op weg. Maar in de loop van de dag op weg naar Maastricht ging het weer mis met de benzinetoevoer. Na enige tijd bleek de motor weer voldoende benzine te krijgen en werd de dag weer met veel strafpunten afgesloten.

De laatste dag werd heel vroeg vertrokken uit Maastricht; Na 46 km stond de Peugeot weer stil en was niet meer aan de praat te krijgen. Inmiddels was technische ondersteuning aangekomen. Na controle hadden zij maar één suggestie: de condensator vervangen. Daarna liep de Peugeot weer. Wim en Klazien besloten wel de wedstrijdroute te rijden en arriveerden uiteindelijk in Noordwijk als vijf na laatste van het klassement in de sportklasse.

Het RALLYCLINIC team is uiteindelijk zevende geworden van de tien gefinishte teams in de sportklasse.

advertentie