Renovatie sportpark De Bree

Nieuws

Voor VV Scherpenzeel, Valleivogels, hockeyclub De Holestick en zwembad ’t Willaer is het besluit goed nieuws. De voetbalclubs krijgen er twee grasvelden, twee kunstgrasvelden en tien nieuwe kleedkamers bij. De tribune van Scherpenzeel wordt verplaatst. De hockeyclub ontvangt een pupillenveldje erbij. De entree en de omgeving van het zwembad wordt ook opgewaardeerd. Het gebouwtje van de Duivensportvereniging wordt gesloopt.

Gemeenteraad stelt 2,8 miljoen ter beschikking SCHERPENZEEL – De Scherpenzeelse gemeenteraad geeft bijna 2,8 miljoen euro om het sportpark De Bree te renoveren. Hoe de renovatie er exact uit zal gaan zien hangt af van een eventuele verhuizing van de manege. De gemeenteraad stelde extra geld ter beschikking om de omgeving van zwembad ‘t Willaer op te knappen.

In eerste instantie kwam het zwembad er bekaaid af. ,,Een ondergeschoven kindje’’, noemde Ad van Dijk, fractievoorzitter van de VVD, de plek van het zwembad in het voorstel. Al snel bleek dat de rest van de gemeenteraad wilde dat het zwembad ‘functioneel en aantrekkelijk’ blijft. Dus komt er extra geld voor ‘t Willaer. ,,Het zwembad is belangrijk voor de Scherpenzeelse gemeenschap’’, vond Tonnis van Dijk, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Voor de SGP-fractie voerde Johan Mulder het woord. ,,Ik zag het bedrag en dat was voor mij wel even slikken en schrikken. Ik ben de schrik eigenlijk nog niet te boven’’, verklaarde hij. Zijn fractie heeft moeite met zondagssport en legde daar nog eens de nadruk op. ,,Maar het merendeel van de sporten gebeurt op zaterdag dus kunnen we in dit geval leven met het gegeven geld’’, aldus Bert van Vreeswijk, fractievoorzitter van de SGP.

In de indeling van het plan wordt uitgegaan van een verhuizing van de manege. Op haar huidige plek zal een voetbalveld aangelegd worden. Het college van burgemeester en wethouders vroeg de raad in te stemmen met deze verhuizing. De kosten hiervan zijn nog niet meegenomen in dit voorstel.

,,Hoe kan ik hier nu mee instemmen als ik niet weet hoeveel het gaat kosten’’, vroeg Mulder zich af. ,,Aan deze operatie hangt een prijskaartje van enkele tonnen. We geven dus eigenlijk meer dan drie miljoen.’’ Ook andere partijen wilden niet zomaar instemmen met de verhuizing. De afspraak is nu dat wethouder Jan van Kampen onderhandelt met de mensen van de manege. Hij komt daarna met een voorstel naar de raad, die dan beslist of zij in kunnen stemmen met het kostenplaatje.

Mulder wees er op dat met de renovatie van het park en de vernieuwing van de infrastructuur rond het park een speelplaats voor kinderen verdwijnt. ,,We willen graag dat de kinderen uit Scherpenzeel-West kunnen blijven spelen. Er moet vervanging voor deze plek komen.’’ Van Kampen wilde wel kijken wat hij kon doen, maar kon geen toezeggingen doen.

advertentie