Hartje Renswoude groter dan ooit

Nieuws

RENSWOUDE - Wie vroeger een rondje maakte over Hartje Renswoude, kon met een klein kwartiertje weer thuis zijn. De laatste jaren groeide deze dorpsbraderie echter uit tot een grote zomermarkt. Afgelopen woensdag was de markt groter dan ooit. Maar liefst 140 plaatsen waren er gereserveerd voor alle standhouders. Het weer was heerlijk en het zomergevoel had dan ook de overhand, zowel onder de bezoekers al bij de standhouders.

door Simone Beijer

Een lange rij kramen door de kerkstraat en zelfs in de Taets van Amerongenweg gaf een gezellige sfeervolle zomermarkt aan."

Hartje Renswoude begon 's middags om 15.00 uur en hoewel het gezellig druk was, kon met niet spreken van een bijzondere drukte. Met de warmte van deze dag waren veel mensen 's middags nog in het zwembad of in de tuin te vinden. Maar 's avonds tegen een uur of zeven werd het een drukte van belang.

Op het Kerkplein was het gezellig vertoeven. Er was van alles te eten, zoals een lekker frietje, maar ook ijs, oliebollen, fruit, vis en andere lekkernijen waren in de buurt van het plein verkrijgbaar. En uiteraard kon er in de tent en op het terras worden genoten van een lekker drankje. Wie de zomer echt in de bol had, kon plaatsnemen op de surfplank die alle kanten op gekanteld en gedraait werd. Natuurlijk volgde er af en toe een lachsalvo onder de bezoekers wanneer iemand er afviel en met een snoekduik op het luchtkussen belandde. Over het plein klonk gezellig muziek en na afloop van de markt zo tegen 21.00 uur, werd er gezellig nog een tijdje verder gefeest.

Veel kramen

Wie een heel rondje over de markt maakte, verbaasde zich over de vele kramen. Kleding, sierraden, lingerie, tassen, kado-artikelen, er was voor iedereen wel wat wils. De kinderen waren enorm blij met de grote opblaasbare glijbaan, de draaimolen, het eendjes vangen, touwtje trekken en het schminken.

Voor de demonstratie van het turnen en het concert van het leerlingenorkest van muziekvereniging Ons Genoegen hielden de kinderen en de ouders even halt, zodat er genoten kon worden van wat de verenigingen hier in Renswoude in huis hebben.

En als de kinderen zich vermaken is het voor de ouders ook echt geen straf om een rondje te lopen over de braderie. Er waren dan ook bijzonder weinig mensen die zonder tas weer op huis aan gingen.

Bij de stand van de Oranjevereniging vond nog een prijsuitreiking plaats en wel aan Anieka Boekensteijn. Zij was één van de vele kinderen die op Koninginnedag een ballon op liet. Haar ballon legde de grootste afstand af, van maar liefst 134 kilometer en daar werd Anieka uiteraard voor beloond.

Men een bijzonder goed gevoel kan worden teruggekeken op Hartje Renswoude 2007 en dat is een compliment voor de organisatie.

Foto's:

1. De reuze glijbaan: een topattractie voor kinderen

2. Wat slenteren, kijken en snoepen.

3. Lucky Duck. Altijd Prijs!

4. Een orkest uit Lunteren zorgt voor de muzikale noot.

5. Ballonnen in allerlei kleuren , soorten en maten.

6. De suikerspin.

advertentie