Doto-dag op NK ritmische gymnastiek

Nieuws

SCHERPENZEEL - In Woudenberg vonden zaterdag de Nederlandse Kampioenschappen ritmische gymnastiek plaats.

DOTO deed met een aantal groepen mee op verschillende niveaus.

De dag begon met de wedstrijd voor de D3-meisjes. De touwoefening leverde deze groep een mooie vierde plek op. Oefening 'zonder materiaal' was goed voor een gouden medaille. De meisjes presteerden heel mooi in hun nieuwe pakken van sponsor Ko van de Wetering uit Scherpenzeel.

Daarna volgende de 1C-groep die meedeed in het hoogste niveau met een hoepeloefening. Tot hun eigen verbazing behaalden de dames een zilveren medaille. Hiermee toonden de DOTO-gymnastes dat zij op het hoogste niveau meekunnen. De voorbereiding van deze groep van was verre van ideaal, de laatste weken hadden de dames te maken met heel veel enkelblessures en zelfs op de wedstrijd zelf raakten nog 3 dames geblesseerd. Zij toonden karakter door gewoon door te gaan en mee te blijven strijden in de D1-categorie.

De touwoefening was goed voor een derde plek, de hoepeloefening leverde een tweede plaats op en ook de oefening 'zonder materiaal' werd beloond met een zilveren medaille. Sommige dames gingen behangen met maar liefst 4 medailles naar huis!

’s Middags kwamen de jongste meisjes van DOTO in actie in de D4-categorie en ook zij presteerden voortreffelijk, een bronzen medaille voor de touwoefening en een zilveren voor de oefening 'zonder materiaal'. Trainster Claudia Delfgou was blij en trots op deze mooie prestaties,een kroon op het werk van allemaal!

advertentie