Aantrekkelijke tennispartijen

26 juni 2007 om 00:00 Nieuws

De organisatie had voor de jeugdtennissers 14 categorieën samengesteld waarvoor de jeugd zich kon inschrijven. De leeftijdsgrenzen voor de verschillende categorieën waren tot 10, 12, 14 en 17 jaar. In totaal hadden zich 63 tennissers ingeschreven en dat aantal is wat minder ten opzichte van vorig jaar. Nicolien van Amerongen, behorend tot de wedstrijdleiding, geeft een verklaring. “Deze week is er ook een jeugdtoernooi in Woudenberg en we vissen dus nu met zijn tweeën in dezelfde vijver. Daarnaast wordt tennis steeds minder populair.”

Open Rabobank Jeugdtoernooi bij tv De Bree SCHERPENZEEL – Tennisvereniging De Bree kijkt terug op een geslaagde week. De Bree organiseerde van 18 tot 24 juni het Open Rabobank Jeugdtoernooi met enkele mooie finalepartijen als afsluiting. Drie tennissers van de thuisclub deden ook van zich spreken en deden tot de finales mee om de prijzen.

door Edward Doelman

Tennisvereniging De Bree kende vorige jaren ook een daling van haar jeugdleden, maar sinds het begin van dit jaar is er een kentering waar te nemen. De Bree weet steeds meer jeugd te trekken met als resultaat dat in het laatste half jaar het aantal jeugdleden zelfs is verdubbeld. Dat is met name toe te schrijven aan trainer Tom Brokking. “Hij is een enthousiaste trainer, die de jeugd goed kan opleiden naar een hoger niveau”, vertellen Nicolien van Amerongen en Carla Zwanink. Naast deze twee dames bestond de toernooicommissie verder uit Gilda van Steenbergen, Dorothé Dijkstra en Gea Methorst.

Poulesysteem

Het Open Rabobank Jeugdtoernooi verliep zeer sportief en bezoekers konden regelmatig genieten van aantrekkelijk tennisspel. Spelers uit de gehele regio namen deel aan het jaarlijkse festijn. Wat het toernooi bij tv De Bree onderscheidt van veel andere toernooien in de regio is het poulesysteem. Daarvoor is gekozen om zo alle tennissers minimaal drie wedstrijden te laten spelen. Na deze poulewedstrijden vonden er als het nodig was kruisfinales plaats, met de finales als afsluiting. Uiteindelijk bereikten van de tien thuisspelers drie de finales. Dat resultaat zorgde voor tevredenheid. Verschillende tennissers van De Bree deden met het jeugdtoernooi voornamelijk wedstrijdervaring op, belangrijk in hun ontwikkeling, en konden nog niet veel potten breken.

Van de regenbuien die vorige week over Scherpenzeel trokken, hadden de tennissers weinig last. Pas wanneer het echt stormde kozen de spelers ervoor om even te schuilen. “Het liefste gaan de tennissers dan nog door, omdat ze midden in hun ritme zitten, maar soms kan dat gewoon niet. Uiteindelijk hebben we maar een paar keer moeten schuilen”, zegt Nicolien van Amerongen.

advertentie
advertentie