‘Het was een prachtig feest’

26 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Het gouden echtpaar vierde dit heugelijke feit zaterdag 9 juni met een groot feest. Burgemeester Schorer en zijn vrouw kwamen het paar feliciteren met hun gouden jubileum.

Echtpaar Oostveen vijftig jaar getrouwd RENSWOUDE – Ze trouwden 7 februari 1957 voor de wet en door verschillende omstandigheden, zoals een sterfgeval, pas op 6 juni van dat jaar, in de kerk. Het kerkelijk huwelijk is wat zij elk jaar gedenken. En dus waren de heer Oostveen en mevrouw Oostveen-Baarends op 6 juni 50 jaar getrouwd.

door Simone Beijer

“Het was een prachtig feest. We werden opgehaald met een ouderwetse auto met daarop dezelfde bloemen als 50 jaar geleden en ik kreeg van mijn man, als verrassing, ook exact hetzelfde bruidsboeket als 50 jaar terug”, vertelt de 68-jarige mevrouw Oostveen met een glimlach.

Het echtpaar is afkomstig uit Zeist, maar woont sinds 1968 in Renswoude. “Ik heb 19 jaar bij de Groenwoudt gewerkt en daarna nog een paar jaar ergens anders. Nu werk ik als oproepkracht in het bedrijf van mijn zoon. Als er wat moeten worden weggebracht of gehaald, doe ik dat,” vertelt meneer Oostveen, op de vraag over wat hij doet in het dagelijks leven. En hobby’s heeft hij ook. In de hoek van de kamer staat een grote vitrinekast vol met bekers en prijzen. Meneer is ook op zijn 74e nog een fietser in hart en nieren. Vier keer de ronde van Nederland, de elfstedentocht en de ronde van Oostenrijk, overal staan herinneringsbekers van in de kast.

Ernstig ongeluk

Tweede paasdag vorig jaar kreeg hij echter een zeer ernstig ongeluk. Hij werd tijdens het fietsen geschept door een auto. Zijn fiets was in drieën en zijn helm zat klem op het hoofd. Na lange tijd thuis opknappen, wat niet gemakkelijk is geweest, is hij na ook nog een galoperatie tussendoor te hebben gehad, nu weer fit. Vorige week is hij voor het eerst weer wezen fietsen. “Dat kost mij nog wel was angst, hoor”, zegt mevrouw eerlijk. Mevrouw maakt nog schoon in het bedrijf van haar zoon en vermaakt zich verder prima thuis.

Het gouden echtpaar kreeg 5 kinderen, die allemaal redelijk dicht in de buurt wonen. “We hebben 9 kleinkinderen tussen de 23 en 10 jaar oud”, zegt meneer. Direct verschijnt er op beide gezichten een grote, tedere glimlach.

Kletsen

“Er zijn net 2 kleinkinderen geslaagd voor school. Eén van de kleindochters woont heel dichtbij. Zij komt elke dag wel even kletsen. En pas kwam een kleinzoon uit Veenendaal even op de fiets naar ons toe, zo gezellig vinden we dat”, vertellen ze. Ze prijzen zich heel gelukkig met hun kinderen en kleinkinderen. “’s Zondags komen ze vaak allemaal wel even langs. Niet allemaal tegelijk, want dat past haast niet in huis, maar druppelsgewijs”. Op hun gezichten is te zien, hoe fijn ze dat vinden.

Ze zijn duidelijk dankbaar voor elkaar, hun gezin en de gouden kroon op hun huwelijk. En hopen nog vele jaren in gezondheid bij elkaar te mogen blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie