Fusie bibliotheken van de baan

Nieuws

Barneveld staakt de pogingen om een basisbibliotheek te vormen met Scherpenzeel en Nijkerk. Dat maakte de Barneveldse wethouder Gerard van den Hengel woensdag bekend.

SCHERPENZEEL/BARNEVELD - De vorming van een basisbibliotheek Scherpenzeel, Barneveld en Nijkerk is van de baan.

Om kosten te besparen gingen de partijen drie jaar geleden met elkaar in gesprek over intensieve samenwerking. Er waren onder meer plannen voor een gezamenlijke administratie. Door gebruik te maken van elkaar assortiment zouden de bibliotheken bovendien minder boeken hoeven aan te schaffen. De 'fusieplannen' gaan echter niet door. ,,Het bleek lastig om met drie organisaties op één lijn te komen", reageert de Barneveldse voorlichter Bertil Rebel.

Barneveld bekijkt wel de mogelijkheden om samen te werken met Scherpenzeel. Rebel: ,,De gemeente Barneveld vind dat de bibliotheek in Scherpenzeel in de huidige opzet niet op zichzelf kan blijven. Het verschil tussen de bibliotheken van Nijkerk en Barneveld is groter dan tussen Scherpenzeel en Barneveld. Daarom wil Barneveld de Scherpenzeelse bibliotheek - zo mogelijk - ondersteunen, zodat ook in deze gemeente een bibliotheekvoorziening kan blijven bestaan.

advertentie