Niet happig op stoeterij

Nieuws

SCHERPENZEEL - De plannen van een Scherpenzeelse ondernemer om een stoeterij te beginnen in het buitengebied van Renswoude, stuiten op verzet bij laatstgenoemde gemeente. Daarom wil de gemeente Renswoude dat de woning op het perceel, een voormalige paardenstal, wordt ontruimd.

Sinds enkele jaren is J. Inkenhaag, eigenaar van een stuk grond bij de Groeperweg, met daarop een reeds door de vorige eigenaar tot woning omgebouwde paardenstal. Hoewel voor die verbouwing nooit een vergunning is verleend, streeft Inkenhaag ernaar dat de huidige situatie achteraf wordt gelegaliseerd. In het verlengde daarvan wil hij ter plaatse een stoeterij beginnen.

De gemeente Renswoude houdt de boot echter af. Met behulp van een dwangsom probeert zij een eind te maken aan de illegale bewoning. Na eerder vergeefs naar de rechter te zijn gestapt, ging Inkenhaag in hoger beroep bij de Raad van State, waar de zaak vrijdag werd behandeld.

Volgens Inkenhaags raadsvrouw zit haar cliënt niemand in de weg. Sterker nog: als hij ook nog groen licht krijgt voor zijn stoeterij, past het geheel prima in het buitengebied. De dwangsom zou dus rijkelijk voorbarig zijn, in het licht van eerder gewekte verwachtingen, de reeds jarenlang bestaande situatie en de mogelijkheden om een en ander te legaliseren.

advertentie