Dorpsbeuk wint zwemestafette

12 juli 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE – In zwembad 't Willaer werd woensdag 11 juli een zwemestafette gehouden voor de bovenbouw van de basisscholen in Scherpenzeel en Renswoude. Een jubileumactie geregeld door de Vrienden van Zwembad ’t Willaer. Er namen vijf scholen deel, elk met een team van 12 jongens en 12 meisjes. Daarbij waren alle zwemtechnieken toegestaan.

De leerlingen en de juf van ‘ De Glashorst’ waren zeer fanatiek. ‘De Dorpsbeuk’ hadden al getraind voor deze estafette en zeer waardevolle tips gekregen van de badmeester Lars. De Stifthorst uit Renswoude had een te klein team, waardoor de deelnemers twee keer in actie moesten komen. De Bruinhorst en de Maatjes waren ook heel goed bezig in het water.

Er werd fanatiek, maar sportief gestreden. Dit is beloond met een vaantje en voor ieder schoolteam een beker. Door het enthousiasme van de deelnemers, is de schoolestafette voor herhaling vatbaar. In het eindklassement eiste de Dorpsbeuk de eerste plaats voor zich op, tweede werd de Glashorst en de Maatjes derde. De Stifthorst wist met een vierde plaats nog voor te blijven op de Bruinhorst die als vijfde eindigde.

advertentie
advertentie