Afscheid van de juf

Nieuws

SCHERPENZEEL - Terwijl de peuters van Peuterspeelzaal 'De Minisoos' vorige week vakantie kregen, nam juffrouw Gonneke Engel definitief afscheid. Na dertig jaar verbonden te zijn aan 'De Minisoos', is het nu tijd om andere dingen te doen. "Ik heb het werk als heel vrolijk werk ervaren", aldus juf Gonneke, die uiteraard op haar laatste werkdag goed in het zonnetje gezet werd.

Ze had eigenlijk nergens op gerekend, maar toen iemand van het stichtingsbestuur met taart binnenkwam, wist Gonneke Engel genoeg. De peuters hadden allen bloemen meegebracht en ook kreeg juf Gonneke een door de kinderen gemaakt schilderij overhandigd. Zodoende werd deze woensdagochtend een hele fijne afsluiting van het werken bij 'De Minisoos'.

Precies dertig jaar geleden kwam de afscheidnemende juffrouw haar dochter bij De Minisoos brengen. Zelf zette ze zich actief in voor de Oudercommissie. Na tien jaar was er ruimte voor een nieuwe peuterjuf, waarop kort daarna ouder Engel juf Gonneke werd. Daarvoor was ze al ingevallen als hulpmoeder. "Tegenwoordig is er een opleiding voor peuterleidster, maar twintig jaar geleden bestond dat nog niet. We volgden losse cursussen en dat was erg gezellig met elkaar", vertelt ze. Altijd heeft het werk met de jonge kinderen haar erg geboeid. "Werken met peuters is leuk. Ze kunnen op elk moment met een verassende uitspraak komen. Ik heb het werk als heel vrolijk ervaren."

advertentie