Ontspanning voor mantelzorgers

28 juli 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Dagelijks zorgen voor een chronisch zieke partner, kind of ander familielid. Het is een zware taak waarin er vaak geen ruimte is voor hobby, ontspanning, sociale contacten of vakantie. Juist voor de langdurige mantelzorger is het belangrijk om af en toe eens even de zorg los te kunnen laten. Een ontspanningsweekend met speciale aandacht voor mantelzorgers kan een uitkomst zijn. Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en informele zorg organiseert in samenwerking met het Regio Steunpunt Mantelzorg Gelderse Vallei zo'n ontspanningsweekend. Het weekend zal van 7 september tot en met 9 september plaatsvinden in Conferentiehotel 'Villa Heidebad' in Epe. Er zijn nog enkele plaatsen vrij!

Conferentiehotel Villa Heidebad in Epe is een persoonlijke, kleinschalige en huiselijke locatie. Vanaf uw aankomst vrijdagmiddag, tot aan uw vertrek op zondagmiddag, kunt u genieten van de uitstekende voorzieningen die dit hotel u te bieden heeft. Een duik in het buitenzwembad, fietsen in de omgeving, een wandeling in de Veluwse bossen met de boswachter of gewoon van alle rust genieten in de prachtige tuin van 6500 m2!

Het weekend staat onder leiding van ervaringsdeskundige begeleiders die u een boeiend programma aanbieden. Er is ruimte voor ontspanning en leermomenten. En uiteraard is er voldoende tijd om informeel ervaringen uit te wisselen met lotgenoten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden en weten met welke problemen een mantelzorgers dagelijks geconfronteerd kan worden. Alles is er op gericht u even uit uw dagelijkse zorgsituatie te halen, zodat u bij thuiskomst met hernieuwde energie uw zorgtaak weer op u kunt nemen.

advertentie
advertentie