Klompenpaden

1 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De afgelopen jaren zijn diverse wandelroutes aangelegd in de provincie Utrecht: de zogenaamde Klompenpaden. Inmiddels zijn er al vijftien. Omdat de vraag naar de Klompenpaden wandelbrochures steeds meer toeneemt, is Landschapsbeheer Utrecht op zoek naar nieuwe verkooppunten.

Het wandelen van Klompenpaden wordt steeds populairder. Klompenpaden zijn rondwandelingen door het agrarische cultuurlandschap, die zoveel mogelijk over historisch tracé gaan. Door het zichtbaar maken en herstellen van oude paden wordt een deel van de identiteit van het landschap hersteld. De lengte van een klompenpad ligt tussen de 3 en 15 kilometer. Op dit moment zijn er Klompenpaden in het buitengebied van Scherpenzeel, Woudenberg, Leusden, Achterveld, Soest, Renswoude, Driebergen-Rijsenburg, Bunnik, Eemnes, Loenen, Bunschoten, Leersum en Achterberg.

Folders van deze Klompenpaden zijn verkrijgbaar bij de startpunten van de wandelingen en veelal bij de VVV’s in de regio. Maar het Landschapsbeheer Utrecht zoekt naar nieuwe verkooppunten. De organisatie denkt aan campings, bed&breakfasts, horeca gelegenheden, boekhandels. Wie de Klompenpaden wandelbrochures ook wilt verkopen, kan contact opnemen met Landschapsbeheer Utrecht, tel 030 220 55 34 of algemeen@landschapsbeheerutrecht.nl. Zie ook de website www.landschapsbeheerutrecht.nl.

advertentie
advertentie