Eerste hulp aan kinderen

10 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Natuurlijk probeert u de omgeving voor uw kind zo veilig mogelijk te maken en let u zo goed mogelijk op. Maar zoals iedereen uit eigen ervaring weet, is het gedrag van kinderen onvoorspelbaar. Het opplakken van een pleister of het troosten na een kleine valpartij is dan ook niets ongewoons. Helaas komt het ook vaak voor dat de situatie ernstiger is. Wat doet u bijvoorbeeld als uw kind een slok van een reinigingsmiddel neemt, dreigt te stikken in een snoepje of in het water valt?

In deze cursus leert u zowel kleine ongelukjes als in ernstige situaties doeltreffend te reageren. U krijgt theoretische en praktische vakkennis hoe te handelen in de meest voorkomende ongeval-situaties waarin kinderen terecht kunnen komen. In de cursus wordt onder andere uitgebreid ingegaan op de volgende onderwerpen: valongelukken, verdrinking, reanimatie, vergiftiging, verbranding, wondverzorging, preventie van ongevallen binnenshuis. Er wordt veel aandacht besteed aan praktische oefeningen, waarbij gebruikt gemaakt wordt van speciale oefenpoppen.

De cursus wordt gegeven in samenwerking met opleidingsinstituut Rescue Nederland. De cursus bestaat uit 3 intensieve bijeenkomsten van 2,5 uur. Deelnemers aan de cursus ontvangen een cursusboek, waarin alle behandelde onderwerpen beschreven worden.

Maandag 4, 11 en18 september 2007 op de Vijverlaan in Scherpenzeel, van 19.30 - 22.00 uur

Indien u zich wilt aanmelden of meer informatie wenst dan kunt u contact opnemen met Kruiswerk West-Veluwe, Services & Welzijn, telefoonnummer: 0318 - 65 07 77 of www.kwv.nl

advertentie
advertentie