Valleivogels 60 jaar jong en kerngezond!

17 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Met een spetterende feestavond wordt het 60-jarig bestaan van de Valleivogels op zaterdag 25 augustus gevierd. Dit is de afsluitende activiteit van de vereniging die op 1 augustus 1947 het levenslicht zag. Eerder werd in het kader van het lustrum al een jubileumkindermiddag en een jubileumavond voor de oudere jeugd gehouden. Bij een jarige voetbalvereniging hoort natuurlijk ook een jubileumwedstrijd. Vitesse uit Arnhem was op 16 juli te gast op sportpark De Bree-West. De betaald voetballers haalden de dubbele cijfers. Hopelijk was deze wedstrijd niet representatief voor Valleivogels dat dit seizoen opnieuw in de tweede klasse uitkomt.

De ploeg wil graag doorstoten naar de eerste klasse. De laatste keer dat de ploeg op dit niveau actief was, was in het seizoen 2005/2006. De ploeg van trainer Jan van den Heuvel degradeerde echter direct weer. Een paar jaar eerder verloor Valleivogels de finale om promotie naar de eerste klasse van Zuidvogels. Op sportpark De Westmaat werd het liefst 9-1 voor de tegenstander uit Huizen. Hoe uniek Valleivogels is, bleek na afloop. Ondanks de forse afstraffing werden de spelers op het eigen sportpark als helden onthaald. Er volgde een grootse feestavond als afsluiting van het seizoen.

De grootste sportieve successen behaalde de Scherpenzeelse formatie natuurlijk eind jaren zeventig/begin jaren tachtig. In acht jaar tijd volgde vijf keer een promotie. In 1983 volgde promotie naar de hoogste klasse van het zaterdagamateurvoetbal door in Arnemuiden als winnaar van het veld af te stappen. Dat was nog in de periode dat de vereniging gebruik maakte van de velden in 'Het Enge Bos'; een naam die ontzag bij de tegenstanders inboezemde. In 1985 volgde de verhuizing naar het huidige sportpark aan de Willaerlaan; sportpark De Bree-West.

Uniek is dat de vereniging in zestig jaar tijd slechts acht voorzitters heeft versleten. Jaro van Rootselaar is de langst zittende voorzitter (13 jaar), Gerrit Peut volgt met tien jaar op korte afstand. De huidige voorzitter is de jeugdige Gerard Tekelenburg; hij hanteert de hamer alweer drie jaar. Twee van de oprichters van de vereniging zijn nog actief op het sportpark. Barend Hooijer (naar hem is een tribune vernoemd) en Thijs de Koning zijn met grote regelmaat aanwezig om de terreinen en de gebouwen te onderhouden.

Binnen de vereniging is ook het dames en meisjesvoetbal niet meer weg te denken. In het nieuwe seizoen nemen drie teams aan de competitie deel; een pupillenteam, een juniorenteam en een damesteam. Marianne Veldhuizen maakte zelfs naam door voor het Nederlands damesteam geselecteerd te worden. Daarnaast ging zij ook in Duitsland spelen.

De Businessclub is al jaren een groep van trouwe sponsors die de vereniging een warm hart toedraagt en waar nodig financieel ondersteunt. De Businessclub s.v. de Valleivogels wil verder graag in een ongedwongen sfeer hun naamsbekendheid vergroten en samen genieten van al hetgeen een club als Valleivogels te bieden heeft op sportief en zakelijk vlak."

Naast de jeugdafdeling, waarin 23 teams dit seizoen zijn vertegenwoordigd, is ook de Supportersclub Alle Vogels Vliegen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van de vereniging. Voorzitter van deze enthousiaste club is Kees van Huigenbosch. De 61-jarige spoort de jonge supporters aan om tijdens wedstrijden hun vereniging aan te moedigen. Want hoewel sportpark De Bree-West op zaterdagmiddag niet meer zwart ziet van de mensen; de supporters dienen nog altijd als twaalfde man!

Valleivogels viert zaterdag 25 augustus dus op grootse wijze het 60-jarig bestaan. En wat de verdere toekomst brengt? Binnen de vereniging wordt met veel optimisme vooruit gekeken. ,,Zestig jaar is nog niet oud, maar een leeftijd met ervaring, zeker als je in de goede gezondheid verkeert en dat is Valleivogels!"

advertentie
advertentie