Boerenmarkt op Hoeve de Beek

22 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De Boerenmarkt op Hoeve de Beek trok dinsdag circa 4000 bezoekers, waarvan er 800 een kijkje namen bij de tentoonstelling 'Grebbelinie in het Vizier' en in de gerestaureerde loopgraaf.

De Boerenmarkt vond voor de tweede keer deze zomer plaats. Op het erf was een groot aantal kramen opgesteld met allerhande artikelen zoals: vis, wafels, ijs, honing, kaas, boeken, curiosa, planten, enz. enz. Tijdens de markt werden in de eigen veldoven heerlijke broodjes gebakken.

Op 200 meter afstand van de boerderij konden, onder leiding van gidsen, op de Grebbelinie een (heringerichte) loopgraaf en een kazemat worden bezichtigd. Op de hooizolder van de hoeve is een expositie ingericht, waar de stichting "Grebbelinie in het Vizier" aandacht besteedt aan de strijd in de regio Woudenberg en Scherpenzeel in de meidagen van 1940.

Ook werden oude boerenwerktuigen en oude ambachten gepresenteerd, zoals mandenvlechten, stoelen matten en mutsen plooien. Op de deel zijn prachtige quilts te bewonderen, worden demonstraties patchen en quilten gegeven en is ook quiltmateriaal te koop. Voor kinderen waren er speciale attracties waaronder een nostalgisch minitreintje en een knutselprogramma.

advertentie
advertentie