Scherpenzeel wint van Woudenberg

2 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Als de voortekenen niet bedriegen stonden zaterdag op sportpark De Grift twee ploegen tegenover elkaar die een voorname rol in de vierde klasse gaan spelen. Woudenberg wil de degradatie uit de derde klasse goedmaken, terwijl Scherpenzeel naar de derde klasse toe wil. Op basis van het aantal versterkingen is Scherpenzeel een van de belangrijkste titelkandidaten in deze klasse, terwijl Jan van Ginkel, trainer van Woudenberg, al heeft aangegeven dat zijn ploeg niet zomaar kampioen wordt. Het verschil qua benadering tussen beide verenigingen werd zaterdag in de score tot uitdrukking gebracht. De bezoekers wonnen met 2-0 dankzij treffers van Jouke van Elst (71e minuut) en Mark van Baaren (91e minuut). Scherpenzeel-trainer Cor van Baaren toonde zich uitermate tevreden. ,,Woudenberg beschikt over een goede ploeg en ik verwacht dat ze op eigen veld maar weinig punten verspelen."

Beide trainers hadden hun huiswerk goed gedaan. Van Baaren wist dat Woudenberg over een voetballende ploeg beschikt met veel bewegende mensen en gevaarlijk in de omschakeling. Van Ginkel wist dat het gevaar bij de bezoekers vooral in de personen van Peter Röttger, Rob van Kommer en Mark van Baaren schuilt. Ondanks het tactische steekspel ontspon zich op sportpark De Grift een aantrekkelijke wedstrijd. De thuisclub was het meest in balbezit. Scherpenzeel liet zich gewillig terugzakken en hield veel mensen achter de bal. De beste mogelijkheden waren in eerste instantie voor de geel/zwarten, maar Kristian Schouten en Paul Schipper kwamen niet aan score toe. Duidelijk in de streekderby werd al snel dat de eerste ploeg die zou scoren de wedstrijd in zijn voordeel zou beslissen. In de tweede helft was Peter Röttger met een tegendraadse kopbal dichtbij de openingstreffer, maar doelman Sjoerd Versteeg ranselde de bal stijlvol uit de kruising. Toch was dit slechts uitstel van executie. Uit een fraai opgezette aanval opende Jouke van Elst de score in Scherpenzeels voordeel. Het was zoals trainer Van Baaren aangaf: ,,Wij hebben aan Woudenberg nauwelijks kansen weggegeven. Daarnaast hebben wij dit seizoen zoveel kwaliteit aan spelers erbij gekregen dat wij geduld op kunnen brengen. Onze kansen komen wel in de wedstrijd. Wij zijn volwassen geworden."