Hoe draagkrachtig is onze aarde

3 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Maandagavond 17 september aanstaande zal Prof. J.B. Opschoor van het Institute of Social Studies samen met Jan Juffermans van Kleine Aarde in Hotel en partycentrum Schimmel te Woudenberg een voordracht houden over het thema ‘Milieugebruiksruimte’. Wat is de draagkracht van de aarde en hoe staat het met de relatie tussen bevolkingsomvang en gebruik van grondstoffen? Wat zijn eigenlijk de ruimtelijke en andere milieueffecten van ons consumptiepatroon? Deze en andere actuele vraagstukken zullen behandeld worden. Maandag 17 september is de eerste avond van een lezingencyclus met als thema ‘onze wereld onze welvaart’.

Tijdens zes thema avonden zullen gerenommeerde sprekers actuele vraagstukken behandelen met de kennis en inzichten van vandaag. Want, hoe staat het eigenlijk met de begrenzing en verdeling van de huidige en toekomstige welvaart? Wat zijn de effecten van ons handelen op macro en meso niveau? Wat is onze afhankelijkheid van natuurlijke hulpbronnen, het milieu en de bevolking in andere delen van de wereld? Welke grenzen worden gesteld aan de draagkracht van de aarde?

De Rotaryclubs Scherpenzeel Woudenberg, Leusden ca en Amersfoort West hebben het initiatief genomen deze lezingencyclus te organiseren. De voordrachten beginnen om 20.00 uur en eindigen rond 22.00 uur. De voordrachten worden afgesloten met een discussie. Iedereen die belangstelling heeft voor één of meerdere onderwerpen van de lezingencyclus wordt uitgenodigd om een voordracht bij te wonen. De toegang is gratis. Aanmelden en extra informatie op www.rotaryleusden.com

advertentie
advertentie