Unieke kerstboommarkt

25 september 2007 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE – ‘Uniek in Nederland’, zo omschrijft organisator Pieter Sibbelink de Kerstbomenmarkt die zaterdag werd gehouden aan de Barneveldseweg 26a. Bestemd voor kwekers en verkopers van kerstbomen. De nieuwste snufjes werden getoond aan de geinteresseerden. “De opkomst is voor ons nu al positief” vertelt Sibbelink ’s morgens om half twaalf. “We hadden geen verwachtingen, wel hoop uiteraard, dat deze markt een groot aantal mensen zou trekken. Een markt voor deze doelgroep bestaat nog niet in Nederland namelijk” aldus de enthousiaste Sibbelink.

Sibbelink Kerstbomen uit Westervoort vormt samen met zakenpartner en mede-organisator Veldhuizen Kerstbomen uit Renswoude een groothandel in deze bomen. Kerstbomen worden geïmporteerd uit onder meer Duitsland en Denemarken om hier in Nederland in tuincentra te worden verkocht aan particulieren. Onder de naam Veldhuizen & Sibbelink vormt het tweetal een groothandel. “Maar we hadden nog geen naam opgebouwd in de markt als combinatie. Vandaar dat we deze beurs hebben georganiseerd. Wat ook uniek is, is dat wij alle kosten voor de standhouders voor onze rekening nemen. Ook de bezoekers betalen geen entree en koffie en thee is ook gratis. We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden” vertelt Sibbelink verder.

En zo te zien is dat zeker gelukt. Mensen met uiteenlopende accenten en dialecten verdringen elkaar bij de Easyfix. Een machine waarmee zeer eenvoudig onder in de stam van een kerstboom een gat wordt geboord. De boom zet men vervolgens op een standaard met een pin en de boom staat waterpas, belooft Sibbelink. Ook spuitmiddelen, speciaal gereedschap voor het kweken van kerstbomen, toebehoren voor het in netten verpakken van een kerstboom en mestmiddelen voor het opgroeien van een kleine tot een grote boom. Grote machines om kerstbomen te ‘oogsten’ lieten hun kunsten zien en met de motorzaag werd kunst getoond, gezaagd uit de stam van diverse naaldbomen.

Ook een afdeling ‘Gevraagd/Aangeboden’ ontbreekt niet. Hier kunnen kwekers hun partijen kerstbomen aanbieden en verkopers om bepaald soort kerstbomen vragen. Voor dit stuk van de beurs bestond veel belangstelling.

Volgend jaar zeker weer, verzekert Sibbelink. Op www.kerstbomenstandaard.nl en www.bisselink-kerstbomen.nl worden volgende data aangegeven.

advertentie
advertentie