Woudenberg kiest voor fusie

28 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Uiteindelijk toch nog unaniem heeft de Woudenbergse gemeenteraad ingestemd met de fusie RSW +. De gemeente gaat de provincie vragen een procedure te starten om samen met Renswoude en Scherpenzeel één gemeente te vormen. Als echter blijkt dat deze wens niet haalbaar is, dan wil de gemeenteraad een heroverweging of over de wenselijkheid van de fusie.

De fractie van GBW keek altijd met gemengde gevoelens naar de fusie. Alleen als er sprake is van een duidelijke meerwaarde voor Woudenberg wilde zij instemmen. Op lange termijn zullen de Woudenbergers zeker profiteren van een sterkere en grotere gemeente, is haar gedachte.

De fractie stemde voor de fusie, maar fractievoorzitter Henk van den Berg diende wel een motie in, waar instaat dat de gemeenteraad echt wil dat er een gemeente ontstaat waarin Renswoude, Scherpenzeel, een gedeelte van Overberg en Woudenberg zitten. Als blijkt dat deze optie niet haalbaar is, bijvoorbeeld omdat Renswoude niet meedoet, dan wil GBW weer over de fusie spreken. De rest van de gemeenteraad steunde het idee een slag om de arm te houden.

advertentie
advertentie