Lions helpen Russische kinderen

30 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Tijdens een geanimeerde bijeenkomst van Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg met een delegatie uit het bestuur van De Touwladder, bestaande uit voorzitter Anneke van der Mark en secretaris Gerdyn van Zanten, is de opbrengst van de Lions wijnactie 2007 symbolisch overhandigd. Voorzitter van de Fundraising-commissie Jan de Greef mocht een cheque van € 2.100,00 aan de opgetogen dames uitreiken.

Mede door deze bijdrage is De Touwladder in staat om, eerder dan gepland een groepkinderen uit Gotsk naar Renswoude en Scherpenzeel te halen om hen, tijdens het verblijf in Nederland weer op krachten te laten komen in een gezonde omgeving. Voorzitter Anneke van der Mark vertelde dat men, mede door deze bijdrage, in staat is een groep kinderen een half jaar eerder naar Nederland te halen.

Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg is verheugd hieraan een bijdrage te kunnen leveren door de opbrengst van de wijnactie 2007 voor dit bijzonder sympathieke doel te bestemmen. Zeker omdat het werk van De Touwladder valt binnen het gekozen thema voor de komende jaren; de zorg voor het kind, dichtbij of ver weg.

Dit jaar was gekozen voor een gewijzigde opzet van de jaarlijkse proeverij, die voor de eerste maal in samenwerking met horecagroothandel Sligro Amersfoort werd georganiseerd. Bij het agrarische bedrijf van Jan en Ita de Greef werd een grote tent opgezet waarin een aantal stand met de verschillende wijnen waren ingericht; één voor de witte-, één voor de rosé- en een derde voor de rode wijnen.

De Lions hadden binnen hun vrienden, familie en kennissenkring de mensen uitgenodigd die van een goed glas wijn houden en ook een gezellige avond kunnen waarderen. Voor het eerst was ervoor gekozen toegangskaarten te verkopen om zo de avond kostendekkend te maken en zo de opbrengst voor het goede doel te vergroten.

De genodigden van de Lions konden, na een korte introductie, zelf hun gang langs de stands kiezen en proeven uit de voorselectie die door een delegatie van de Fundraisingcommissie bij Sligro was gemaakt. Uit deze voorselectie kon een ieder zijn of haar keuze maken en de bestelling bij het Lions inleveren waarna de bestelling na ongeveer twee weken kon worden afgeleverd.

Na de eigenlijke proeverij was er gelegenheid om, onder begeleiding van de muzikale begeleiding van het JZ-Duo dat jazzmuziek in de traditie van het Great American Songbook speelde, nog eens wat uitgebreider van de wijnen te proeven. En ook voor de inwendige mens was gezorgd door middel van een uitgebreid buffet met een groot aantal heerlijkheden.

Hierdoor en door het feit dat het op 1 juni ongeveer de mooiste avond van het jaar was, werd de proeverij een avond om niet snel te vergeten.

De cheque met de opbrengst van de Wijnactie 2007 wordt uitgereikt door Jan de Greef van Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg aan Anneke van der Mark (r) en Gerdyn van Zanten (l) van Stichting De Touwladder. (foto: Studio van Leuveren)

advertentie
advertentie