Geen paniek

30 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - In een spannende situatie slaat de schrik u om het hart en voelt u paniek. Meestal gaat dit vanzelf weer over, maar het kan ook zijn dat deze gevoelens langere tijd aanhouden, waardoor u paniekklachten ontwikkeld. Het is dan belangrijk hier iets aan te doen.

Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval, dat wil zeggen een plotseling en zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen zoals onder andere: hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid. Vaak ontwikkelen mensen met paniekklachten ook de angst om zich in het openbaar te begeven (zoals in de supermarkt, bioscopen, treinen etc.).

De Gelderse Roos Veluwe Vallei start op 1 november 2007 met de preventieve cursus: "Geen Paniek!"- Leren omgaan met paniekklachten- voor mensen die willen leren omgaan met de paniekklachten. In de cursus staan drie vaardigheden centraal: leren omgaan met spanningsklachten; meer greep krijgen op gedachten die uw paniek doen toenemen en opnieuw leren om te gaan met moeilijke situaties.

De cursus vindt plaats op donderdagavond van 17.30-19.30 uur en bestaat uit 8 bijeenkomsten. Voor een folder met meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met secretariaat Preventie telefoon: (0318) 433609 of preventie-veluwevallei@degelderseroos.nl . Geïnteresseerden worden gevraagd zich zo spoedig mogelijk aan te melden, omdat er eerst nog een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden.

advertentie
advertentie