De omgekeerde wereld van Valleivogels

1 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Wie had voor aanvang van de competitie verwacht dat Valleivogels na vijf wedstrijden de laatste plaats in de tweede klasse zou innemen? Niemand! Toch is het zo; het is de wereld op zijn kop. Iedereen verwachtte dat de ploeg van trainer Gerard Top om de hoofdprijzen mee zou strijden. Voorlopig is het zover nog niet. Zaterdag werd tegen Desto al de vierde nederlaag van het seizoen geleden; 2-1. Volgens de trainer heeft zijn ploeg enkele overwinningen op rij nodig om weer zelfvertrouwen te krijgen. Het is momenteel vooral een mentale kwestie die de spelersgroep parten speelt. Dat bleek ook duidelijk tijdens de rust. Valleivogels ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in en Top zag dat zijn spelers down waren. Toch werd er door de Scherpenzelers helemaal niet onaardig gespeeld, maar het zat de ploeg niet mee. Alhoewel: toen een speler van Desto na de rust de gelijkmaker in eigen doel schoot, leken beide ploegen vrede met een puntendeling te hebben, zeker omdat Desto niet over een wereldploeg beschikt. Zo zag het er vanaf de 80ste minuut ook uit. Desto beschikt echter over een spits van formaat, Daniel Willekes, die de bal uit alle standen in het doel jaagt. Vanuit het niets scoorde hij met een verwoestende uithaal in de kruising de winnende treffer. Als voetballiefhebber genoot Top van dit moment; als trainer van Valleivogels dacht hij hier echter het zijne van.