Kledinginzameling Emmaus

Nieuws

SCHERPENZEEL - De medewerkers van Emmaus staan op zaterdag 3 november tussen 9.30 en 12.00 uur bij de Achthoek aan de Molenweg om uw gebruikte kleding in ontvangst te nemen.

Ook in dit najaar staan de vrijwilligers van Emmaus bij de Achthoek om uw gebruikte kleding, lakens, dekens in ontvangst te nemen. Emmaus is een ideëel kringloopbedrijf. De organisatie is in de jaren vijftig in Frankrijk ontstaan, onder daklozen die hun brood verdienden met voddenrapen. De werkwijze van Emmaus is sindsdien niet veel veranderd. Het inzamelen, sorteren en voor een zeer schappelijke prijs verkopen van tweedehands goederen is nog steeds dagelijks werk bij Emmaus. Ze voorziet hiermee in het eigen levensonderhoud.

Emmaus-Amersfoort biedt een rustpunt voor mensen die stuk zijn gelopen in de dagelijkse sleur. Dat geldt voor klanten maar ook voor medewerkers. In het verlengde van dat werk biedt Emmaus onder andere ex-verslaafden een stageplaats, werkcursussen aan mensen met een psychiatrisch verleden en taalstages aan nieuwkomers. Door de vorm van kringloopbedrijf is Emmaus in staat ook andere organisaties te ondersteunen. Emmaus geeft kleding aan ideële projecten in Oost-Europa en materiële ondersteuning aan (voormalig) daklozen. Ook worden er een aantal ideële projecten financieel gesteund door Emmaus.

advertentie