Pret bij VBK

30 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Zoals in iedere herfstvakantie was er ook vorige week weer Vakantie Bijbel Klub. De VBK, zoals het in de volksmond genoemd wordt, was voor de kinderen tot en met groep 6, drie ochtenden van 9.30 tot 11.30. Er werd gezongen, naar een verhaal geluisterd, naar de poppenkast en een sketch gekeken en niet te vergeten: geknutseld.

Op maandag werden er prachtige varkens gemaakt, om te sparen of als memoblok. Dinsdag werden er bakkersmutsen en schorten geknutseld en de ouderen kinderen hadden zelfs een kwarktaartje gemaakt, die thuis lekker opgegeten kon worden. Woensdagochtend was er een poppentheater waar alle 130 kinderen volop van genoten. Hetzelfde poppentheater trad ‘s middags voor de tieners vanaf groep 7 op met een ietwat andere show. De tieners mochten in plaats van ‘s morgens, ‘s avonds komen. Zij hadden een druk programma waarin spelletjes, zingen, maar ook wat God nu zegt over bijvoorbeeld regels, elkaar afwisselden. ‘s Avonds kwamen er gemiddeld 40 tieners overdag zo’n 130 kinderen. Het totaal lag per dag dus op ruim 170 kinderen en vele vrijwilligers.

Op woensdagavond werd de VBK afgesloten. Hierbij mochten ook alle ouders aanwezig zijn. De kinderen lieten horen welk themalied ze hadden geleerd en ook de weektekst werd gezongen. Aan het einde van de avond kregen de kinderen een kadootje wat heel goed paste bij het thema van dit jaar: “Reken maar!” Iedereen kreeg een prachtig gekleurd rekenmachientje. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde Vakantie Bijbel Klub 2007

advertentie
advertentie