Actie De Wittenberg brengt 7000 euro op

Nieuws

SCHERPENZEEL - De scholenactie van de Wittenberg voor kinderhospice De Glind leidde onlangs tot een gezellig drukte op de school. Vele belangstellenden kwamen kijken naar het resultaat van een week werken aan het project tegenstellingen. Gelijktijdig was er de actiemarkt ten bate van kinderhospice De Glind.

Tussen 16.00 en 19.00 uur bekeken de ouders het werk van hun kinderen in de diverse groepen.Thema's als rijk en arm, ouderwets en modern, Afrika en Europa waren door de leerlingen heel verschillend uitgewerkt. De resultaten werden door ouders, opa's en oma's en oudere broers en zussen bewonderd.

Tijdens de markt werden allerlei artikelen verkocht. Zo hadden twee groepen onder leiding van de juf met hulp van een flink aantal moeders appeltaarten gebakken.

Andere ouders maakten samen met leerlingen fraaie bloemstukjes. De opbrengst geheel voor het goede doel.

Er was zelfs een compleet restaurant ingericht, waar naast koffie, frisdrank, koek of taart, ook patat met saté te koop was. Velen lieten zich een en ander goed smaken.

Tussen de bedrijven door liet het Wittenbergkoor zich twee keer horen. Het repertoire bestond deze keer uit vaderlandse liederen. Voor de echte puzzelaars was er de fotowedstrijd. Foto's van alle teamleden als peuter.

Een hele klus om bij iedere foto de goede naam te vinden. Alles bij elkaar bracht de actiemarkt het bedrag van ruim € 7000,- op. Een flink deel van dit bedrag werd bijeengebracht door de jongens en meisjes van groep acht. Vrijdag 12 oktober hadden zij les van 6.00 tot 18.00 uur. Gesponsord door velen die het goede doel graag wilden steunen. Ook werd door een aantal ouders uit de zakenwereld artikelen geschonken of op andere wijze medewerking verleend. Als school kunnen we terugzien op een geslaagde actie, waaraan iedereen op zijn of haar manier een steentje heeft bijgedragen.

advertentie
advertentie